Rapper Elmer
Rapper Elmer Jurgen van Hoof

Kempenerpop maakt verpletterende comeback

Algemeen 805 keer gelezen

WAALRE - Kempenerpop beleefde een ware ‘revival’ afgelopen weekend. De regen hield de bezoekers niet weg en zaterdag en zondag was het weer geweldig. De foto van Jurgen van Hoof is gemaakt op zaterdagavond tijdens het optreden van rapper Elmer. 

Poncho’s waren afgelopen vrijdag, de eerste dag van de combackeditie van Kempenerpop, geen overbodige luxe. “Maar ondanks het slechte weer hadden we een wonderbaarlijk goede start. Naarmate het harder begon te regenen werd het alleen maar drukker”, vertelt voorzitter Dani Noldus van het driedaagse festival. Dat vooral te maken met de bijzondere headliner die de festivalorganisatie voor de vrijdagavond had weten te strikken: Pussy Riot. Dankzij de Russische feministische protestpunkrockgroep wist het publiek ondanks de regen de weg naar het Boerenbondterrein in Waalre te vinden. Noldus: “Zelfs in een grote plas water werd massaal gedanst.”

Een dag later waren er onder meer optredens van Prins S. en de Geit en rapper Elmer, het alter ego van actrice en theatermaker Merel Pauw. Op zondag, de zonovergoten slotdag van het festival, waren er optredens van een aantal beginnende bands en dj’s uit de regio.

Een groep jongeren, afgelopen weekend nog ondersteund door de oude garde, blies Kempenerpop een half jaar geleden nieuw leven in. Noldus was zaterdagavond uitermate tevreden over het verloop van de veertigste editie van het gratis toegankelijk festival: “Voor ons is dit een proef. Zoals het er nu naar uitziet zijn we zeker plan om het festival nog een keer te organiseren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant