Lambert Jansen overhandigt het eerste exemplaar van het boek aan wethouder Kees Vortman.
Lambert Jansen overhandigt het eerste exemplaar van het boek aan wethouder Kees Vortman. Pien Buwalda

Meesparen voor Waalre 100-boek

Algemeen 291 keer gelezen

WAALRE - Voorzitter van Waalres Erfgoed, Lambert Jansen, reikte vorige week het eerste exemplaar van het boek ‘Aalst en Waalre, 100 jaar één gemeente’, uit aan wethouder Kees Vortman.  

Stichting Waalres Erfgoed heeft met financiële ondersteuning van sponsoren en donateurs het initiatief genomen om alle inwoners van de gemeente Waalre de mogelijkheid te geven een stickerboek vol interessante en bijzondere foto’s in bezit te krijgen. Ook heeft zij voor de bovenbouw van alle basisscholen een start gemaakt met de Canon van Waalre.

Stickers sparen

Gedurende zes weken kunnen inwoners bij de boodschappen bij Albert Heijn stickers sparen. Voor elke 10 euro aan boodschappen worden 5 stickers uitgegeven, die in een boek kunnen worden geplakt. Het boek kan bij de Servicebalie van Albert Heijn worden aangeschaft voor 2 euro.
Op de stickers staan 200 verschillende afbeeldingen die betrekking hebben op verschillende items uit het verleden van Aalst en Waalre.
De actie loopt tot 3 juli via de Albert Heijn vestigingen op Den Hof (incl. Etos) en De Bus.
Wethouder Vortman die zelf in Son en Breugel woont, is al van plan om voortaan de wekelijkse boodschappen te doen in Waalre zodat ook hij de stickers kan sparen.

Ruilmiddag

Wie zijn haar of haar boek niet vol heeft gekregen, kan zaterdag 1 juli terecht in de Klimbim voor een ruilmiddag.

Canon 

In navolging van de canon van Nederland, is gestart met het maken van een ‘canon van Waalre’, Deze is bedoeld voor de jonge inwoners van de gemeente Waalre. De leerlingen van de bovenbouw van alle basisscholen kunnen met de canon kennis maken met de geschiedenis van Waalre. Het eerste deel gaat over het 100-jarig bestaan van de gemeente. De canon is verdeeld in 50 vensters die gevuld gaan worden met informatie. Alice Vonk van de werkgroep die zich met de canon bezighoudt benadrukt dat de canon ook voor volwassenen zeer interessante informatie bevat. De eerste staan al online en zijn te vinden via:

www.canonvannederland.nl/nl/noord-brabant/waalre

Uit de krant