Vlnr staand: Huub (Klimbim), Wouter (AH), Maarten en Frank (Klimbim), zittend: Thieu (Klimbim) en Carl (AH)
Vlnr staand: Huub (Klimbim), Wouter (AH), Maarten en Frank (Klimbim), zittend: Thieu (Klimbim) en Carl (AH)

Speeltuin De Klimbim opent seizoen

Algemeen 1.420 keer gelezen

WAALRE - Nadat de vrijwilligers de laatste maanden hard hebben gewerkt om de deuren van De Speeltuin weer open te kunnen zetten voor haar gasten is het dan op zaterdag 25 maart weer zo ver en kan er weer gespeeld worden bij de Klimbim.

Vorig jaar vierde de Klimbim haar jubileumjaar omdat ze zestig jaar bestond. Maar ook dit jaar staan er weer veel activiteiten op de agenda. Er zullen zelfs een tweetal nieuwe speeltoestellen worden onthuld in de eerste maand dat De Klimbim open is. Hiermee hopen alle vrijwilligers ervoor te zorgen dat de belangrijkste bezoekers, de kinderen, nog meer speelplezier hebben in de mooie speeltuin.

Samenwerking

De Klimbim heeft in de Albert Heijn Aalst-Waalre een belangrijke samenwerkingspartner gevonden. In 2022 is gestart met een speciale Albert Heijn-dag in De Klimbim en dit bleek een grandioos succes. In 2023 staat deze dag uiteraard ook gepland en wel op zaterdag 1 juli 2023. 

Emballage doneren

Bij beide vestigingen van Albert Heijn (De Bus en Den Hof) wordt het winkelend publiek weer de mogelijkheid geboden om de waarde van de ingeleverde emballage te doneren aan De Klimbim via de speciale zuil, in het midden op de foto rechtsboven. 

Vitaliteit en gezondheid

Ook de Albert Heijn Aalst-Waalre vindt vitaliteit en gezondheid, met name ook voor de jeugd, een belangrijk onderwerp. Dat is ook de reden dat ze, net als in het voorgaande jaar, op de eerste dag van het seizoen ervoor zullen zorgen dat de bezoekers, naast dat deze lekker buiten kunnen spelen, ook van een gezond stuk fruit kunnen genieten. Deze actie ziet vervolg door de vele enthousiaste reacties die Albert Heijn en de vrijwilligers vorig jaar mochten ontvangen.

Nieuw bestuur

In het seizoen 2023 zal het nieuwe bestuur starten aan het eerste volledige jaar met de huidige bezetting. In het jubileum jaar 2022 is de oude voorzitter teruggetreden en zijn een tweetal nieuwe bestuursleden benoemd. Huub Verhees is de nieuwe voorzitter en Thieu Verstappen is als technische man aan het bestuur toegevoegd. Op bovenstaande foto ontbreekt nog Tiny van Tongeren als lid van het bestuur.

Speeltuin de Klimbim is gelegen midden in de bossen in Waalre en is 6000 m2 groot. Het is een plek waar kinderen urenlang spelen, een kinderfeestje vieren of op vrijdagmiddag spelend en schommelend de week afsluiten, terwijl de volwassenen elkaar ontmoeten onder de beschutting van de bomen. In de speeltuin zijn circa 50 speeltoestellen te vinden.  
www.klimbim.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant