Vergadering Platform Lezingen, in het midden El te Riek, links van haar Margot Lasance. (Foto: Connie Sinteur)
Vergadering Platform Lezingen, in het midden El te Riek, links van haar Margot Lasance. (Foto: Connie Sinteur) Connie Sinteur

Lezingen platform weer bij elkaar

Algemeen 348 keer gelezen

WAALRE - Op vrijdag 9 september kwam Lezingen Platform voor het eerst sinds de start weer bij elkaar.

Door Wilma Stofmeel

In Waalre zijn veel groeperingen actief met het geven van lezingen. Om er een paar te noemen: Volks Universiteit Waalre (VU), Bibliotheek Waalre, de Pracht, AD Kerk, Waalre in Dialoog en beide seniorenverenigingen van Aalst en Waalre. Iedereen heeft een eigen doelgroep en soms beconcurreren ze elkaar ongewild, want dan blijkt een lezing geschikt te zijn voor een breder publiek dan de eigen vereniging of organisatie. De doelstelling van het Lezingen Platform is dat organisaties de handen in een slaan om samen te gaan werken.

Eilandjes

In mei 2021 kwamen vertegenwoordigers van de verschillende organisaties voor het eerst bij elkaar. El te Riek, cursusleider van VU Waalre nam het vastleggen van de notulen op zich. El te Riek: “Tijdens de eerste bijeenkomst kwamen we tot de conclusie dat er allemaal eilandjes zijn in Waalre. Verschillende organisaties geven lezingen met een thema dat voor heel Waalre interessant is. We willen elkaar niet beconcurreren, een samenwerking is dan de oplossing. Iedereen is vanaf het begin hier heel enthousiast over.” 

Het Lezingen Platform is nog in ontwikkeling. Er zijn, mede door corona, nog niet veel bijeenkomsten geweest. El: “Ons platform is nog aan het groeien, iedereen doet zijn woordje, je moet ergens beginnen. Elke organisatie blijft op zichzelf staan, maar we houden zoveel mogelijk rekening met elkaars agenda. Het is niet de bedoeling dat er twee grote evenementen op een dag plaatsvinden. “

“De vergaderingen gaan heel democratisch, iedere keer zit er iemand anders voor, vandaag is dat Margot Lasance van de bieb. We houden rekeningen met de interesses en doelstellingen van de verschillende organisaties. Met ons platform hebben we een groter bereik. En hopen we op veel respons. De eerste lezing die in Het Huis van Waalre wordt gehouden, komt voort uit het nieuwe samenwerkingsverband. Op zondag 13 november is het thema ‘Energietransitie is er voor iedereen’.” 

Ondertussen hebben PVGE Valkenswaard - Waalre, de Pracht en Waalres Erfgoed zich bij het initiatief aangesloten. IVN Valkenswaard - Waalre, Goed voor Mekaar en Het Huis van Waalre hebben hun medewerking toegezegd. In de agenda van Bibliotheek Waalre komt alle informatie over het Lezingen Platform in de toekomst bij elkaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant