De lezing van Sander Wassing gaat over krijgsheer Maarten van Rossem.
De lezing van Sander Wassing gaat over krijgsheer Maarten van Rossem.

Lezing Sander Wassing over Maarten van Rossem

Algemeen 283 keer gelezen

WAALRE - Waalres Erfgoed en de Bibliotheek Waalre organiseren samen twee keer per jaar een lezing over een onderwerp op regionaal heem- of geschiedkundig terrein. De eerste in de reeks is op 20 april met als gastspreker historicus Sander Wassing.

In de 16e eeuw hield de Gelderse krijgsheer Maarten van Rossem geducht huis in Eindhoven en Waalre. Wat dreef hem? En hoe gingen de inwoners om met dit oorlogsgeweld? Sander Wassing gaat tijdens zijn lezing dieper in op deze roerige periode. 
Kerkklokken, boden en rookkolommen aan de horizon waarschuwden dorpsbewoners dat de ‘gelderaers’ in aantocht waren. In 1543 werd Eindhoven stormenderhand ingenomen en verwoest. Wie was Maarten van Rossem en hoe trof zijn harde hand het Brabantse platteland en Waalre in het bijzonder? Sander Wassing gaat hier tijdens de lezing dieper op in.  

De lezing op woensdag 20 april in de bibliotheek Waalre, is van 20.00 tot 22.00 uur. Entree is 7,50 euro voor bibliotheekleden en 9 euro voor niet-leden Aanmelden via: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Voor donateurs van Waalres Erfgoed is de lezing gratis. Wel graag aanmelden via: info@waalreserfgoed.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant