Vorige week nam Marilou Oosterveld samen met directeur Tine Verhoef van Ilse Santema van de Kledingbank een cheque aan van 3.992,90 euro. Foto: Theo van Sambeek
Vorige week nam Marilou Oosterveld samen met directeur Tine Verhoef van Ilse Santema van de Kledingbank een cheque aan van 3.992,90 euro. Foto: Theo van Sambeek Foto: Theo van Sambeek

De Meent schenkt aan Kledingbank

Algemeen 143 keer gelezen

Op maandag 26 juni nam Marilou Oosterveld samen met directeur Tine Verhoef van Ilse Santema van de Kledingbank een cheque aan van 3.992,90 euro. In het kader van goed burgerschap kiest De Meent ieder jaar een goed doel waarvoor de leerlingen en leerkrachten van deze school in actie komen. Dit jaar is gekozen voor de Kledingbank in Eindhoven. Behalve het sociale aspect levert de actie voor het goede doel ook nog een leerzaam programma op voor de leerlingen.

Waalre - Anouk Linsen, teamleider van de bovenbouw op De Meent en lerares in groep acht, vertelt er over. “We kiezen altijd een goed doel in de omgeving, zodat we er met een aantal leerlingen naartoe kunnen gaan. Dat heeft meer impact op de kinderen. Andere jaren hadden we als goede doel onder meer: Duchene (spierdystrofie), het Ronald Mc Donaldhuis in Veldhoven, COA (vluchtelingenwerk). Omdat we dit jaar kozen voor de Kledingbank, zijn we in december gestart met inzameling van goed bruikbare winterkleding. Na de meivakantie deden we hetzelfde met zomerkleding. Die brachten we naar de Kledingbank in Eindhoven. In april gingen we met 16 leerlingen op excursie naar deze winkel. Uit iedere klas één leerling. Kinderen uit groep acht maakten samen met leerlingen uit groep zes een presentatie en gaven die in groep een, twee en vier. Zo ook kinderen uit groep zeven, die samenwerkten met groep vijf.”

“We hebben ieder jaar begin juni een Lentemarkt ten bate van het goede doel. Dit jaar was dat op dinsdag 13 juni. Er was vanalles op het schoolplein te doen. Er stonden foodcars, er was een suikerspinkraam en elke klas van de bovenbouw bemande een kraampje. Samen met hun leerkracht bedachten de leerlingen een activiteit waarmee ze geld konden inzamelen. Zo kon je de nagels laten lakken, met een photobooth grappige foto’s laten maken en allerlei spelletjes spelen. De kinderen van de onderbouw maakten knutselwerkjes voor de verkoop. Er was volop eten en drinken. Soms werd ons dat geschonken, soms kregen we het tegen kostprijs, zodat we er op konden verdienen. Met het geld dat we de Kledingbank hebben geschonken kunnen ze sokken en ondergoed kopen voor hun cliënten, want die artikelen worden niet ingezameld.”

De Kledingbank is er voor mensen die ondanks allerlei regelingen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Men kan alleen maar na een doorverwijzing van hulpverleners en instanties en op afspraak gebruik maken van de Kledingbank. Nieuwe en bruikbare kleding kunnen worden ingeleverd aan de Gestelsestraat 102A in Eindhoven. Zie voor meer informatie:

www.kledingbank-eind hoven.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant