De aanleg van glasvezel in kaart gebracht.
De aanleg van glasvezel in kaart gebracht.

Fase 3 glasvezelnetwerk gaat van start in Waalre

Algemeen 170 keer gelezen

In 2020 breidt KT Waalre haar glasvezelnetwerk verder uit in de gemeente Waalre. Nu zijn de wijk Voldijn en kleinere gebieden binnen de woonkern van Aalst aan de beurt. Het gaat hierbij om de aansluiting van circa 1250 woningen.

WAALRE - De uitrol van glasvezel fase 3 start met het ‘schouwen’ door de aannemer (BAM Infra Telecom) vanaf eind februari 2020. Na een zorgvuldig selectieproces is BAM Infra Telecom als beste uit de bus gekomen. In opdracht van netwerkbeheerder en -exploitant KT Waalre gaat BAM Infra Telecom aan de slag met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Begin 2020 wordt er gestart met het ontwerp van het netwerk en de aanvraag van vergunningen. De realisatie van fase 3 loopt naar verwachting van januari tot en met september. Vanaf eind februari gaan medewerkers van BAM Infra Telecom de wijken in om de installatie in de huizen voor te bereiden, de zogenaamde schouw.

De eerste schop gaat begin maart de grond in, begin juni worden de eerste huisaansluitingen gemaakt. Naar verwachting is het project in de loop van september klaar. Gedurende het aanlegproces is de gedetailleerde planning en actuele informatie te vinden op https://ktwaalre.nl/service/planning-aanleg-glasvezel-fase-3.

Informatiebijeenkomst
De bewoners in fase 3 ontvangen een uitnodiging voor één van de bijeenkomsten tijdens de informatiedag op vrijdag 10 januari in ‘t Hazzo (Trolliuslaan 7, Waalre). Zowel KT Waalre als aannemer BAM Infra Telecom zullen tijdens de bijeenkomsten een presentatie geven. Daarnaast worden de aanwezigen geïnformeerd door providers over de glasvezel diensten en mogelijkheden.

Middagsessie vanaf 14:30 uur inloop met koffie / thee
15:00-16:00 uur: start presentatie KT Waalre en aannemer BAM Infra Telecom
16:00-17:00 uur: informatiemarkt waar de providers zichzelf presenteren.

Avondsessie vanaf 18:00 uur en duurt tot 20.30 uur. Het programma is hetzelfde als de middagsessie; eerst de presentaties gevolgd door de informatiemarkt.

Naast KT Waalre en aannemer BAM Infra Telecom zullen ook verschillende providers aanwezig zijn onder andere KPN, Plinq, Solcon, SNLR, Trined. Zij kunnen informatie verstrekken over de mogelijkheden die de aanleg van glasvezel met zich meebrengt. Een overzicht van alle providers is te vinden op https://ktwaalre.nl/providers/ Uiteraard is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.


Over KT Waalre
KT Waalre is een onafhankelijke en open netwerkbeheerder en-exploitant. Als eigenaar en beheerder van zowel het coax- als het glasvezelnetwerk in Waalre, stelt KT Waalre haar netwerk open beschikbaar aan providers op het gebied van televisie, internet, telefonie en innovatieve diensten voor o.a. zorg en veiligheid. Meer informatie: www.ktwaalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant