Wethouder Liesbeth Sjouw en Albert Kivits, directeur van de Bibliotheek Eindhoven, bezegelen de nieuwe overeenkomst.
Wethouder Liesbeth Sjouw en Albert Kivits, directeur van de Bibliotheek Eindhoven, bezegelen de nieuwe overeenkomst.

Bibliotheek blijft nog zeker vier jaar in Waalre

Algemeen 162 keer gelezen

Waalre - De gemeente Waalre en de Bibliotheek Eindhoven hebben een nieuwe overeenkomst gesloten. Dit betekent dat de Bibliotheek Waalre vanaf 2022 nog zeker vier jaar in het dorp blijft.

De Bibliotheek Waalre – onderdeel van de Bibliotheek Eindhoven – zit in Het Huis van Waalre én is aanwezig op alle basisscholen in Waalre. De gemeente en bibliotheek zetten zich gezamenlijk in voor een goede lees-, taal- en digitale vaardigheid bij kinderen, en voor een preventieve aanpak van laaggeletterdheid. Daarnaast is de bibliotheek een plek voor inspiratie en ontmoeting. Met een (online) programma van workshops en lezingen draagt de bibliotheek bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en volwassenen.

De bibliotheek in Het Huis van Waalre

Rondom het Grand Café in Het Huis van Waalre is een mooie en actuele collectie boeken voor alle leeftijden te vinden. Daarnaast is alles uit de uitgebreide collectie van de bibliotheek in Eindhoven gratis te reserveren en in Waalre af te halen en in te leveren. Ook kunnen inwoners gebruik maken van de collectie e-books en luisterboeken van de Online bibliotheek.

Huidige openingstijden en activiteiten

De bibliotheek in Waalre is na versoepeling van de maatregelen sinds donderdag 20 maart weer deels open. De bibliotheek is op basis van selfservice open wanneer Het Huis van Waalre open is. Dit is in ieder geval op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 – 12.30 uur, donderdag van 13.30 – 19.30 uur, vrijdag van 13.00 – 16.00 uur en zaterdag van 10.00 – 13.00 uur. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, gaan de wekelijkse activiteiten ook weer van start. Dan wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen en geknutseld. Tijdens het DigiCafé op dinsdagmiddag helpen deskundige vrijwilligers inwonersmet vragen over het lenen van e-books, het installeren van apps, het aanvragen van een DigiD en meer. Op donderdagochtend is er het Taalcafé, waar anderstaligen in kleine groepjes in het Nederlands in gesprek gaan.

De bibliotheek op school

Alle basisscholen in Waalre en Eindhoven hebben een schoolbibliotheek. De collectie wordt door de Bibliotheek Eindhoven actueel gehouden. Ook is aan elke school een mediacoach verbonden. Zij zijn gespecialiseerd in het stimuleren van leesplezier, taalontwikkeling en het ontwikkelen van de digitale vaardigheden bij kinderen en ondersteunen de scholen hierin. Vanuit hun expertise ontwikkelen ze projecten en materialen die de scholen kunnen inzetten.

Meer informatie

Meer informatie over de Bibliotheek Waalre, de collectie en de activiteiten vind je op:

www.bibliotheekeindhoven.nl

en op

www.hethuisvanwaalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant