Afbeelding
aangeboden door ongediertebestrijden.com

Wespenkoningin zoekt plek voor haar nest

Algemeen 489 keer gelezen

Woon je in Eindhoven en heb je al een grote wesp zien rondvliegen? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk een koningin. Alleen de koningin overwinterd en zoekt aan het begin van het wespenseizoen de perfecte plek voor haar nest. Wanneer ze deze heeft gevonden, kan de bouw beginnen. In Eindhoven zijn er nu al een aantal koninginnen gespot, dus wespennesten zullen ook al snel gevonden worden. 

Groenrijke omgeving 

In het zuiden van Nederland leef je mooi in het groen. Dit is de perfecte plek voor allerlei insecten en trekken daardoor veel andere dieren aan. Ook wespen worden aangetrokken door grote hoeveelheden insecten. Wespen zijn namelijk jagers. Om de larven in leven te houden en dus het nest uit te breiden, moeten larven eiwitten eten. De werksters gaan er dagelijks op uit en vangen muggen, vliegen en andere insecten. Deze worden vervolgens gegeven aan de larven. Pas als alle eitjes en larven zijn volgroeid, stopt het jagen. Volwassen wespen hebben dan alleen nog suikerhoudende voedingsstoffen nodig. Vandaar dat we aan het einde van het wespenseizoen (juli/augustus) veel last hebben van wespen. Onze limonades en ijsjes trekken de wespen aan en laten ons niet met rust, totdat ze een stukje hebben kunnen pakken. 

Wespennest in jouw omgeving

Heb je een wespennest in de omgeving? Dan is de enige manier om de overlast te verminderen, het wespennest te laten bestrijden. Ongediertebestrijders helpen je hier graag bij. Een wespennest verwijderen in Eindhoven is in de praktijk niet nodig, de professionele ongediertebestrijders van Ongediertebestrijden.com kunnen het nest zonder hak- en breekwerk bestrijden en geven hier 100% seizoensgarantie op. Het is raadzaam om zo snel mogelijk na het constateren van een nest of overmatige activiteit bij een “invliegopening” een wespenbestrijding uit te laten voeren, zo stop je de groei en overlast direct. Door onnodig te wachten zal het nest en bijbehorende overlast enkel groeien én door het te laten zitten verklein je de kans op een succesvolle bestrijding, de meeste bestrijders nemen zo’n klus niet meer aan in de laatste maand(en) van het jaar en/of sluiten garantie dan uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant