Afbeelding
Levi Osenga

Na vier jaar weer een tienerdisco

Algemeen 1.117 keer gelezen

WAALRE - Na ongeveer 4 jaar stil te hebben gelegen was het afgelopen vrijdagavond 5 april eindelijk weer zo ver, de eerste Tienerdisco.

Vanaf oktober 2023 startten Bart van de Weijer en Hennie van Tintelen de voorbereiding met een gesprek bij Het Klooster en het werven van vrijwilligers. Na een eerste informatieavond met oud-vrijwilligers die hun kennis overdroegen aan nieuwe vrijwilligers en daaropvolgend nog 2 vergaderingen om data te prikken en voor te bereiden was het dan zo ver dat ze konden starten met de eerste 3 tienerdisco’s van dit schooljaar.

Vrijdag 5 april

Met ongeveer 8 vrijwilligers en Hennie van Tintelen van het Klooster, werd de zaal feestelijk ingericht met lampen, banners en natuurlijk een dj-set. Frisdrank, Chocomel en Fristi, zakjes chips en snoepzakjes stonden klaar op de geïmproviseerde bar. En om 19.30 uur was iedereen er helemaal klaar voor.
Binnen no time stond er een rij met kinderen en ouders tot buiten het Klooster om binnen te mogen komen en zich in te schrijven voor een avondje dansen en plezier.
Met in hun hand een lotje voor de loterij werden ze door Bart de zaal ingelaten, om 20.00 uur waren er 160 kinderen binnen en kon de Tienerdisco starten.
Volgens Bart was het een enorm feest: ‘alle kinderen dansten, hadden plezier en vroegen hun favoriete liedjes aan bij dj Stefan. Aan de bar stonden Bram, Angelica, Mirjam en Rosemarie om alle bestellingen van de kinderen in ontvangst te nemen. Marc hield ‘de boel’ een beetje in de gaten en samen met Hennie bleven we bij de deur in de foyer om eventuele ouders en kinderen op te vangen met vragen. Sabine deed de loterij; de winnaar kreeg een snoepzak en Levi maakte de foto’s’.
De kids zongen luidkeels mee met Europapa maar ook met We will rock you, ze gingen Van Links naar Rechts en aan het eind van de avond werd een polonaise ingezet. Om 1 minuut voor 10 stonden ze bij de deur van de zaal en werd  vanaf 30 seconden afgeteld om opgehaald te worden om naar huis te gaan.

Uit de vele reacties bleek dat de kinderen het enorm naar hun zin hadden en dat ze uitkijken naar de volgende Tienerdisco (thema Neon) op vrijdagavond 24 mei.

Vrijwilligers en meer

De organisatie is nog op zoek naar meer vrijwilligers, maar ook personen die het leuk lijkt om een kort optreden te doen, bijv. een streetdance optreden, dj of een zanger(es).  
Je kunt je daarvoor aanmelden via mail naar:
tienerdiscowaalre@gmail.com

Een deel van de tieners die vrijdagavond in Het Klooster waren voor de eerste tienerdisco sinds 4 jaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant