Anna Robin van Gestel houdt van tweedehandskleding, tofu en heavy metal. (Foto: Noortje de Vries)
Anna Robin van Gestel houdt van tweedehandskleding, tofu en heavy metal. (Foto: Noortje de Vries)

Wie is de persoon achter de lijsttrekker: Anna Robin van Gestel: heavy metal fan én lijsttrekker Groen Links

Algemeen 1.243 keer gelezen

WAALRE - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart, zet De Schakel alle zeven lijsttrekkers van de lokale politieke partijen extra in beeld. En deze keer niet over hun partij en programma’s maar ‘wie is de persoon achter de lijsttrekker’?

Door Noortje de Vries

De 24-jarige Anna Robin van Gestel, is de jongste van de zeven lijsttrekkers. Naast haar passie voor politiek, houdt ze van vintage shoppen en maakt ze volgens haarzelf de beste tofu.
Ze werd in 1997 geboren in Tilburg en groeide daar ook op. Vanaf groep vier stroomde het politiek bloed al door haar heen. “Ik riep altijd dat ik Balkenende wilde worden”, vertelt ze lachend. “Een functie als minister president lijkt mij nu toch niet zo leuk. Maar de politiek bleef ik wel heel erg interessant vinden.” Als puber zat ze al in veel bestuursraden. “Ik werd altijd naar voren geschoven voor dat soort functies omdat niemand anders het wilde doen. Stiekem vond ik het wel heel leuk en zo ben ik mij er steeds meer in gaan verdiepen.” Ze studeerde marketing en eventmanagement, haalde de propedeuse docent bedrijfskunde gehaald en studeert momenteel bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg.

Verhuisd voor de liefde

In 2016 leerde ze haar vriend Merijn kennen via een datingapp. “Het was precies een dag voordat ik naar Frankrijk zou gaan om animatiewerk te doen. Hij had zijn ouders overgehaald om ook naar Frankrijk te gaan en zo hebben we elkaar beter leren kennen.” Na terugkomst bleek het meer dan een vakantieliefde te zijn en kwam Anna Robin in Waalre terecht. “Ik kwam in een oase van rust. Iedereen hier is vriendelijk en zegt elkaar gedag. Dat was ik helemaal niet gewend vanuit Tilburg. Daar loop je gewoon langs elkaar af en word je juist raar aangekeken als je iets tegen een vreemde zegt.”

Tofu en heavy metal

Ze heeft nu helemaal haar plek gevonden in het dorp en woont tegenwoordig samen met haar vriend. In haar vrije tijd is Anna Robin te vinden in de sportschool, wandelend in het bos of op zoek naar vintage pareltjes. “Ik hou echt van tweedehandskleding shoppen. Er zit in Geldrop een heel leuk winkeltje waar ik vaak te vinden ben.” Op meer rustige dagen leest ze graag fantasieboeken of kookt ze. “Vooral de Aziatische keuken vind ik heel lekker. Ik ben veganist en kook daarom zonder dierlijke producten. Maar dat betekent niet dat het niet lekker is. Ik kan namelijk de beste tofu maken waarbij niemand door heeft dat het tofu is.”

 Anna Robin heeft een bijzondere muzieksmaak die je niet direct bij haar zou plaatsen. “Ik zie er altijd heel lief en zacht uit, maar ik kan enorm genieten van heavy metal muziek. Na mijn studie marketing en evenementmanagement ben ik ook mee op tour gegaan met een heavy metal band. Dat was een geweldig mooie ervaring. Als je mij ziet lopen met oortjes in, denk je niet meteen dat heavy metal luister.” Ondanks haar jonge leeftijd wil Anna Robin veel voor Waalre gaan betekenen. “Ik ben dan wel de jongste lijsttrekker, maar heb genoeg ervaring op gedaan de afgelopen jaren om te weten waar ik het over heb. Mensen die mij tegenkomen zeggen ook vaak dat ik er wel uitzie als een 24-jarige, maar praat met de kennis van iemand van 45.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant