Alle vrijwilligers van de Buurtbus. Foto: Sam Bazelmans.
Alle vrijwilligers van de Buurtbus. Foto: Sam Bazelmans. Foto: Sam Bazelmans

De Buurtbus vraagt hulp om nog meer te verbeteren

Algemeen 139 keer gelezen

De Buurtbus mocht onlangs de 5000e passagier van 2018 verwelkomen. Uiteindelijk is het aantal passagiers in 2018 uitgekomen op 6529. Een mooi en succesvol moment natuurlijk. Maar de vereniging kijkt ook vooruit. Naar nieuwe ontwikkelingen in het vervoer, naar veranderingen in de infrastructuur en naar de groei van Waalre.

WAALRE - Hiervoor is binnen de buurtbusvereniging een commissie gevormd met de naam ‘Route 2020’, die gaat kijken hoe hier als buurtbus op in te spelen. De chauffeurs van de buurtbus rijden graag, een aantal van hen zijn ook in het beroepsmatige leven werkzaam geweest als chauffeur, maar het belangrijkste voor de chauffeurs is dat de passagier op de eerste plaats staat. Om er achter te komen wat de passagiers zouden willen verbeteren, zijn er een aantal vragen opgesteld:

- wat is de behoefte ?

- wat verwachten de passagiers van de buurtbus en de chauffeurs?

- zijn er betere mogelijkheden in de routes ?

- wat moet de dekking zijn; waar komt de bus overal en wat kan beter ?.

De Buurtbusvereniging wil graag weten wat er leeft onder de mensen en daar op anticiperen. Denk daarbij vooral aan een andere- of uitbreiding van de route, andere tijden, andere halteplaatsen en een verbetering in de opstapmogelijkheden. Wij stellen het erg op prijs, als u hierop zou willen reageren.

De Buurtbus is er voor de inwoners, in samenwerking met de gemeente, provincie en Hermes Vervoersbedrijf. Zij wil niet perse meer rijden, maar vooral dienstbaar zijn.

Reageren kan via mail naar Jack van Grootel: jack@vangrootel.net of telefonisch via: 06-51434664.

Meer informatie over de buurtbus, de routes en de rijtijden: www.buurtbuswaalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant