Vlnr: Koning Willem-Alexander,  Floris Italianer (Hartstichting) en burgerhulpverleners Kees-Jan Langenberg en Lonneke van den Bosch.
Vlnr: Koning Willem-Alexander, Floris Italianer (Hartstichting) en burgerhulpverleners Kees-Jan Langenberg en Lonneke van den Bosch.

Reanimatie binnen 6 minuten

Algemeen

REGIO - Koning Willem-Alexander was aanwezig bij de viering van de mijlpaal van de Hartstichting en HartslagNu. In heel Nederland kan nu binnen 6 minuten worden gestart met reanimatie bij een hartstilstand.

De Koning sprak met ervaringsdeskundigen tijdens het online evenement waar duizenden burgerhulpverleners, AED vrijwilligers, sponsoren en partners via een livestream meekeken. Op dit moment zijn er maar liefst 245.000 Nederlanders aangemeld als burgerhulpverlener bij reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. De Hartstichting zich in om hart- en vaatziekten tijdig op te sporen en te behandelen. In Nederland sterven er elke dag 105 mensen aan een hart- of vaataandoening. 

AED in Waalre

In Waalre zijn er op dit moment 24 AED’s, bij wijkaccommodaties, woonzorgcomplexen, sportcomplexen en andere openbare voorzieningen en verschillende winkels en supermarkten. Ook in de Buurtbus is een AED aanwezig. Er is een overzicht beschikbaar met alle bekende AED-locaties.
Een lijst en kaartje zijn te vinden op de website van de gemeente:
www.waalre.nl/inwoners-en-ondernemers/aed-locaties.html