De chauffeurs van de Buurtbus hebben een nieuw uniform gekregen.  Niet iedereen was deze zondag aanwezig. (Foto: Connie Sinteur)
De chauffeurs van de Buurtbus hebben een nieuw uniform gekregen. Niet iedereen was deze zondag aanwezig. (Foto: Connie Sinteur)

De Buurtbus is er voor iedereen

Algemeen

WAALRE - Ruim drie jaar geleden, op dinsdagmiddag 13 maart 2018 werd in Het Huis van Waalre een informatiemiddag gehouden met als thema ‘Onbekend maakt onbemind’. Veel inwoners van Waalre waren niet goed op de hoogte van de vervoersmogelijkheden in Waalre. Tijdens die middag werden de verschillende mogelijkheden van vervoer in Waalre en omgeving toegelicht. Boudewijn van Agt, voorzitter van de Buurtbus, merkt dat blijkbaar nog steeds niet iedereen er van op de hoogte is, dat de Buurtbus er voor iedereen is.

Door Wilma Stofmeel

Kwetsbare ouderen kunnen voor vervoer, tegen een kleine onkostenvergoeding, een beroep doen op de vrijwilligers van Goed voor Mekaar, of Automaatje van de ANWB. Via de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunnen inwoners in aanmerking komen voor regionaal gebruik van de TAXbus, of van Valys voor bovenregionaal vervoer.
Daarvoor moet eerst een keukentafelgesprek worden aangevraagd met Centrum Maatschappelijke Deelname.

OV-pas

Reizen met de Buurtbus gaat dan iets gemakkelijker. Met de OV-kaart kan iedereen gebruikmaken van de dienst. De Buurtbus rijdt 5 dagen in de week van ‘s morgens 08.00 tot ‘s middags 17.00 uur. 

Voorzitter Boudewijn van Agt: “Onze Buurtbus, lijnnummer 271, heeft een dekking van 90 procent. Binnen een straal van 250 meter staat een halte. De bus stopt ook wanneer je langs de kant van de weg staat, mits dat veilig is. Je hoeft maar je hand op te steken. Ik heb onlangs een gesprek gehad met wethouder Jan van Burgsteden over onze Buurtbus en hem de route op de kaart gewezen. Daarbij heb ik hem gevraagd om de gemeente Waalre meer reclame te laten maken voor de Buurtbus. De lijndiensten en de diensten van de Buurtbus zijn op elkaar afgestemd. Van Burgsteden beloofde om in januari een rit met de Buurtbus te maken.”

Vrijwilligers

De Buurtbus zit te springen om nieuwe vrijwilligers. Van Agt: “Sinds corona zijn er chauffeurs afgehaakt, we willen graag weer verjongen en nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Ook dames zijn heel welkom. Zondag 12 december zijn de chauffeurs allemaal in het nieuw gestoken. Met de lichtblauwe polo en het donkerblauwe jack met logo staan de chauffeurs er weer sportief op, met een jeugdige uitstraling.”

Meer informatie: www.buurtbus-waalre.nl