Luisterlijn zoekt vrijwilligers

REGIO - Dag en nacht zijn de vrijwilligers van de Luisterlijn er voor mensen die op dat moment bij niemand met hun verhaal terechtkunnen, willen of durven. Om alle oproepen te kunnen beantwoorden, zijn dringend nieuwe vrijwilligers nodig.

"'s Nachts, als mensen niet kunnen slapen, is er grote behoefte om met iemand te kunnen praten over verdriet, zorgen of pijn”, zegt Leo Noordegraaf, directeur-bestuurder bij de Luisterlijn. "Hieruit blijkt wel hoe belangrijk het is dat we 24 uur per dag bereikbaar zijn.” 
De bezetting een uitdaging, zegt Noordegraaf. Om er toch voor zo veel mogelijk mensen te kunnen zijn, is de Luisterlijn daarom dringend op zoek naar mensen die tijd en ruimte hebben om overdag en 's nachts een luisterend oor te bieden.
Getrainde vrijwilligers doen wekelijks een dienst van vier uur. Daarbij is een keer per maand een nachtdienst onderdeel van het vrijwilligerswerk. Training en begeleiding vinden plaats op een van de 28 locaties in het land. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen terecht op:
www.deluisterlijn.nl/vrijwilliger.