De jaarlijkse ATB-tocht van TWC De Zwoegers gaat zondag 12 december gewoon door.
De jaarlijkse ATB-tocht van TWC De Zwoegers gaat zondag 12 december gewoon door.

ATB-tocht TWC De Zwoegers gaat door

Algemeen

REGIO - TWC De Zwoegers heeft van de autoriteiten groen licht gekregen voor haar jaarlijkse ATB-tocht op zondag 12 december. Alle vergunningen zijn binnen en de tocht is geheel coronaproof. 

De tocht vindt helemaal in de open lucht plaats. Overal heeft de organisatie de 1,5 meter-afstand-regel mogelijk gemaakt. Inschrijven kan bij maar liefst 5 inschrijftafels die nu buiten staan. De rustpost is ook midden in de natuur en ook daar wordt de 1,5 meter-afstand-regel mogelijk gemaakt. 

De nieuwe routes hebben nu al de prestigieuze titel ‘Zwoegers-Classic’ gekregen

De routes

De organisatie heeft drie compleet vernieuwde ATB toertochten uitgezet. Deze gaan alle drie door de prachtige natuur van de gemeente Cranendonck en zelfs een stukje de grens over in Hamont-Achel.  Met afstanden van 37, 47 en 62 kilometer zal elke ATB-er perfect aan zijn trekken komen. Zowel de ongetrainde recreatieve ATB-er tot de doorgewinterde semi-prof. Er is bijna geen asfalt meer te bekennen, volop single tracks, technische stukken, draaiers, lopers, spectaculaire stukken, behendigheid en meer.

Inschrijven en vertrek

Inschrijven en vertrek op zondag 12 december is mogelijk vanaf 08.30 uur tot 10.15 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 in Budel. Hier is volop gratis parkeergelegenheid aanwezig alsmede een bewaakte fietsenstalling. Inschrijfgeld 4 euro voor fietsleden (NTFU,KNWU en VWB) en 5 euro voor overige deelnemers. Wie jonger is dan 16 jaar, mag gratis meefietsen. 

Uitgepijld

De drie geheel vernieuwde routes zijn, zoals altijd, zeer duidelijk met pijlen uitgezet. Daar waar nodig is het parcours aangeveegd en staan bevoegde verkeersregelaars gereed om de ATB-ers veilig over de routes te loodsen. EHBO-ers staan klaar bij het inschrijfpunt en de finish en de rustpost voor eventuele calamiteiten en malheur. 

De routes zijn, voor de veiligheid van de deelnemers, voortaan ook ingedeeld in zones zo de fietsers nog eenvoudiger gelokaliseerd kunnen worden mocht er zich iets voordoen. De grote rustpost ligt nu op een andere plek, meer centraler voor alle drie de routes. Hier kan iedereen even tot rust komen en nieuwe energie opdoen in de vorm van lekkere warme soep, banaan, peperkoek, reepjes en energydrank. Finish is bij Sporthal de Zuiderpoort, Budel waar een fietsafspuitplek is ingericht en waar ook heren- en damesdouches aanwezig zijn. Hierna is de mogelijkheid om in de kantine een drankje te doen. Let wel: de kantine is tot 17.00 open en denk aan de coronapas.

Meer informatie

Wie vragen heeft kan bellen met Peter Vos op tel.nr.: 06-22413785 of kijk op de website:

www.dezwoegers.n