Francien Dams en Maria van Engelen deelden vorig jaar ruim 80 bakpakketten uit. (Foto: Francien Dams)
Francien Dams en Maria van Engelen deelden vorig jaar ruim 80 bakpakketten uit. (Foto: Francien Dams)

Heel Waalre bakt, opnieuw!

Algemeen

WAALRE -  Na het grote succes van vorig jaar besluit de Waalrese Vrouwen Organisatie om dit jaar opnieuw een bakactie te houden. Iedereen uit Aalst-Waalre mag op 18 december een gratis bakpakket ophalen om iets lekkers te bakken voor iemand die het verdient.

Door Noortje de Vries

Een blijk van dank, een steuntje in de rug of gewoon even laten weten dat je aan iemand denkt. Vooral in deze dagen zijn dit soort gebaren enorm belangrijk. Dat vonden Francien Dams en Maria van Engelen van de Waalrese Vrouwen Organisatie ook. Ze besloten daarom vorig jaar om een bakactie te houden waarbij mensen ‘s ochtends een doos met basis ingrediënten mochten ophalen, daar iets lekkers van gingen bakken en het daarna bij Francien en Maria af konden geven zodat zij het konden brengen naar mensen die een gebakje verdiende. “Het was een groot feest vorig jaar. Ruim tachtig bakkers hadden zich aangemeld en er waren bijna honderd baksels rondgebracht”, vertelt Francien stralend. “Sindsdien horen we van mensen dat ze, wanneer ze bakken, het dubbele maken en dan eentje aan iemand geven. Dat is toch geweldig? Daarom hebben we besloten om de actie dit jaar weer opnieuw te houden.” Het mooie aan de bakactie is dat je alleen maar hoef te bakken. De rest wordt door de Waalrese Vrouwen Organisatie geregeld. “We hebben verschillende pakketten waar mensen uit mogen kiezen”, legt Maria uit.

We zoeken voornamelijk nieuwe bakkers uit Aalst

“Je kan een appeltaart maken, een cake of koekjes. Of iets totaal anders mag natuurlijk ook. In elke taartdoos zitten eieren, boter een bakmix of bloem die gesponsord worden door de Albert Heijn en de gemeente Waalre. De basis ingrediënten hebben mensen dus al en ze kunnen het zo gek maken als ze willen.” Bakkers kunnen zich tot 12 december aanmelden via wvo.secretariaat@gmail.com. “We hopen dat er weer heel veel bakkers mee gaan doen zodat we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken. We hebben al een groot aantal mensen in Waalre, dus we zoeken nog voornamelijk bakkers en mensen die iets lekkers verdienen uit Aalst.” Maar volgens Francien en Maria mogen ook niet-bakkers meedoen. “Als je helemaal geen baktalent hebt maar je wil wel je steentje bijdragen dan kan je ook iets lekkers schenken. Zolang het van een goed hart komt is het goed.”