Waalre slaagde er in 90 minuten niet in om één serieuze kans af te dwingen. (Foto: Toon van Dijsseldonk) Toon van Dijsseldonk

Kansloze nederlaag Waalre

WAALRE - Kansloos, zonder kansen. Zo kan de uitwedstrijd van Waalre bij de onbedreigde koploper in de 4e klasse E het best gekarakteriseerd worden. Waalre slaagde er in 90 minuten niet in om één serieuze kans af te dwingen. Het was Bergeijk dat van begin tot het einde domineerde. De kampioenskandidaat speelde hierbij ook zeker geen vlekkeloze wedstrijd maar won wel verdiend met 2-0.

door Toon van Dijsseldonk

Op bezoek bij koploper Bergeijk had Waalre haar strijdplan aangepast. Door gebrek aan aanvallers werd overgeschakeld op een systeem met twee spitsen. Spitsen die in de wedstrijd overigens nauwelijks bereikt werden. Waalre werd meteen in de verdediging gedrukt maar omdat de Bergeijkse voorwaartsen niet scherp aan de wedstrijd begonnen werden zowat alle aanvallen afgeslagen.
Maar dan begon het euvel dat Waalre al heel het seizoen parten speelt. In balbezit wordt de ploeg nerveus en wordt de opbouw onzorgvuldig en slordig. Dit leidt meer dan eens scherpe tegenaanvallen in. Zo waren de eerste kansen van Bergeijk ook een gevolg van balverlies rond de middenlijn. De eerste kans van Jens Cuypers kwam niet voorbij doelman Bastiaan Bremer. In de 24e minuut kon Lars Luijten uit een rebound de 1-0 inschieten. Enkele minuten later was Waalre verrassend dichtbij de gelijkmaker toen een kansloos lijkend schot van Bart Cox via doelman Bauhaus en de lat weer terug het veld in stuitte. Dit was in een fase van de wedstrijd waarbij Waalre verder zowat opgesloten werd maar de thuisploeg toch weinig rendement uithaalde. Ruststand 1-0.

Betere helft

Na rust startte Waalre wat beter en trachtte het onder de druk van Bergeijk uit te komen. Ook nu kwam het meeste gevaar van de thuisploeg uit omschakelmomenten waarbij doelman Bastiaan Bremer een moeilijk te overwinnen obstakel bleek. De koploper kreeg na circa 20 minuten de controle weer volledig terug over de wedstrijd waarbij Waalre opnieuw opgesloten werd. Dit leidde in de 70e minuut tot een kans van Jari Kok en enkele minuten later tot een vrije kopkans van Lars Luijten. In de slotfase werd Waalre soms wat dreigender maar zonder Bergeijk in de problemen te brengen. De thuisploeg kwam tenslotte op een verdiende vervolgtreffer. In de 81e minuut reageerde invaller Jorn Willems alert op een lage vrije trap ingebracht door Stijn Cuypers 2-0.

Acceptabel

Een kansloze, maar acceptabele nederlaag voor Waalre dat nu weer toe is aan punten. Ditmaal moet het puntloze record in thuiswedstrijd verbroken door tegen de Raven uit Luyksgestel. Zoals het er nu uitziet gaat de wedstrijd van zondag nog door.