DVS bleef na het laatste fluitsignaal met lege handen en puntloos achter. (Foto: Jan Senders) Jan Senders

DVS verliest thuis van Woenselse Boys

WAALRE - Ondanks de nieuwe coronaregels, kon de wedstrijd van DVS tegen Woenselse Boys gewoon doorgaan. Wat deze nieuwe regels gaan betekenen voor het verloop van de competitie 2021-2022 is voor iedereen nog onduidelijk. Zeker gezien het feit dat er in het amateurvoetbal doordeweeks niet meer na 17.00 uur mag worden getraind. Net als vorige week moest de wedstrijd wel weer zonder publiek worden afgewerkt.

door Ton Jakobs

In de 3e minuut was de eerste kans voor de thuisploeg. Het schot van Remo van Beuningen kon met een uiterste inspanning worden geblokt. Na een kwartier voetballen meldden de gasten uit Eindhoven zich voor de eerste keer dreigend voor de goal maar doelman Job Linsen kon met zijn voeten de bal tegenhouden. Het spel golfde op en neer maar geen van beide ploegen kon een overhand krijgen. Toch was het in de 22e minuut de thuisploeg die op voorsprong kwam. Op het middenveld kreeg Remo van Beuningen de bal, speelde door naar Roel de Greef die Jasper Jakobs aan het werk zette. Keeper Sidney van Woensdregt schatte de bal echter foutief in en Jasper Jakobs kon de bal in het lege doel schuiven. Kort daarna opnieuw een gevaarlijk moment voor de goal van de gasten. Het schot van Dries Kreijns was helaas niet hard genoeg. In de 34e minuut moest Job Linsen handelend optreden bij een schot van Tommy Knigge. Kort daarna was DVS dicht bij de 2-0 echter wist Jasper Jakobs deze kans niet te verzilveren. Vlak voor de rust was er een goede kans voor de gasten maar het bleef 1-0.

Tweede helft

De eerste kans was, net als in de eerste helft, voor de thuisploeg. Aan de rechterkant van het veld kreeg Jasper Jakobs de bal echter ging zijn harde schot net naast. Hierna namen de gasten het heft in handen. In de 64e minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant van het veld werd de bal achter de defensie gelegd en bereikte Tommy Knigge die Job Linsen compleet kansloos liet: 1-1. Niet veel later was er weer een grote kans voor Woenselse Boys maar was Job Linsen in een één op één duel Erdi Atakan de baas. Niet veel later kwam de thuisploeg dan toch op achterstand. In het centrum werd de bal knullig verspeeld en kwam de ingevallen Furkan Kekil in balbezit aan de linkerkant van het strafschopgebied. Zijn schot liet de keeper kansloos: 1-2. DVS probeerde met veel energie het tij te keren maar de aanvallen waren vaak met te weinig overleg en de verdediging van de gasten stond als een huis. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was DVS nog één keer dicht bij de gelijkmaker. Op 20 meter van de goal werd er een overtreding gemaakt op Dries Kreijns. Jasper Jakobs ging achter de bal staan maar zijn geplaatste schot spatte op de kruising uiteen. Net voor tijd hadden de gasten uit Woensel de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar Furkan Kekil kon de tweede van de middag niet inschieten. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Hans van den Wildenberg voor het einde van de wedstrijd en bleef DVS. wederom met lege handen.
Zondag 5 december speelt DVS uit tegen Acht uit Eindhoven.