Het Pepernotenconcert in Het huis van Waalre in 2019 was een groot succes. Helaas ook dit jaar geen concert.
Het Pepernotenconcert in Het huis van Waalre in 2019 was een groot succes. Helaas ook dit jaar geen concert.

Veel evenementen afgeblazen om nieuwe coronamaatregelen

WAALRE - De coronamaatregelen zorgen opnieuw voor veel afgelastingen in onze gemeente en regio. Zo gaat Pepernotenconcert in Het Huis van Waalre opnieuw niet door dit jaar. Net als in 2020 gooien de maatregelen roet in het eten. 

Normaal gesproken was het lekker muziek maken geweest voor Sinterklaas en zijn gevolg aankomende vrijdag, maar net als in 2020 maakte de organisatie bekend het Pepernotenconcert af te blazen. In 2020 werd het concert nog online gehouden. Of dat dit jaar ook zal gebeuren is nog maar de vraag.

Agnus Dei-kerk concert

In de Agnus Dei-kerk zou normaal gesproken op vrijdag 10 december een concert door Rob van Heck en Feico Halbertsma gegeven worden. De concertbezoekers waren klaar voor muziek van Ludwig van Beethoven (Sonate opus 5) en van Robbert Schumann (Fantasiestücke opus 73). Op het programma stonden ook delen uit Goyescas en Spaanse Dans nr. 5 van Enrique Granados. Het concert wordt waarschijnlijk voorjaar 2022 ingehaald. Naast evenementen in Waalre gaat in de regio ook veel niet door. Bijvoorbeeld, A Christmas Carol in Veldhoven. In Theater De Schalm zou vrijdag 17 december het beroemde kerstverhaal worden opgevoerd. Als de maatregelen het toelaten wordt de voorstelling naar een later tijdstip verschoven.