DVS probeerde het wel maar Boskant was gewoon te sterk deze zondag. (Foto: Jan Senders) Jan Senders

Boskant te sterk voor DVS, opnieuw verlies

AALST - Na de kansloze uitschakeling vorige week tegen Reusel Sport voor de beker stond er deze week de thuiswedstrijd tegen Boskant op het programma. Gezien de stand op de ranglijst was het noodzakelijk om weer een keer de punten in Aalst te houden.

door Ton Jakobs

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Boskant. De eerste kans van de wedstrijd was voor Aimé Opheij maar hij kwam niet langs de DVS-doelman. In de 7e minuut kon DVS voor de eerste keer gevaarlijk worden. Helaas leverde het schot en de aansluitende hoekschop geen doelpunt op. Aan de andere kant van het veld was DVS-doelman Job Linsen de grote sta in de weg voor de spelers van Boskant. In de 12e minuut won hij van Aimé Opheij  en kort daarna stopte hij een schot van Yannick Opheij. De wedstrijd kwam hierna wat meer in evenwicht maar het spel van de gasten oogde toch wat verzorgder dan dat van de thuisploeg. In de 41e minuut kwam Boskant dan toch terecht op voorsprong. Job Linsen was volstrekt kansloos: 0-1. Het leek of DVS wakker schoot want kort daarna waren ze dicht bij de gelijkmaker. Dries Kreijns kopte de bal echter op de paal. DVS kwam toch nog op gelijke hoogte. In een rommeltje voor het doel, had Sander van Veen geen enkele moeite de bal binnen te schieten. Met een stand van 1-1 werd de rust bereikt. DVS startte na de rust sterker dan in het eerste bedrijf. Er werden felle duels uitgevochten en in het eerste kwartier werd niet onder gedaan voor de gasten.

Weinig voet aan de grond

Deze kwamen na een klein kwartier toch opnieuw op voorsprong. Op het middenveld kwam Mark van der Heijden in balbezit. Hij werd niet genoeg aangepakt en zijn schot dwarrelde van een meter of twintig in het doel: 1-2. De aanvallers van DVS konden maar weinig voet aan de grond krijgen tegen de verdedigers van Boskant. Het gevaarlijkste wapenfeit in de tweede helft was een schot vanaf de linkerkant door Sam Senders maar dat ging net over het doel. In de 73e minuut behoedde Job Linsen, DVS voor een grotere achterstand. In eerst instantie speelde Rens van de Wijdeven zich vrij en zijn schot werd door de doelman knap gestopt. De bal kwam hierna voor de voeten van Emiel van den Elsen maar met katachtige reactie kon de uitblinkende doelman verder onheil voorkomen. DVS kon hier maar weinig tegenover zetten. Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist door Rens van de Wijdeven. Aan de rechterkant van het strafschop gebied kwam hij aan de bal en zijn harde schot verdween in het doel. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en namen de gasten uit Boskant verdiend de drie punten mee naar huis. Inmiddels is DVS  gezakt naar de op een na laatste plaats op de ranglijst.

Programma

Zondag 28 november  komt Woenselse Boys uit Eindhoven op bezoek in Aalst. Helaas zal ook deze wedstrijd zonder publiek gespeeld moeten worden in verband met de geldende coronamaatregelen.