DVS Dames 1 viert uitbundig feest na de zwaar bevochten overwinning op Drunen.

Dames DVS naar vijfde ronde

AALST - Na een heroïsche strijd heeft Dames 1 van M.H.V. DVS met 3-2 gewonnen van de dames van Drunen. Onder het oog van een groot en enthousiast publiek wisten de speelsters tot twee keer toe van een achterstand terug te komen.

Vanaf het eerste fluitsignaal om 20.30 uur lag het tempo hoog. Tweedeklasser Drunen nam langzaam het initiatief in de wedstrijd en wist dat te belonen met een goal in het eerste kwart. DVS had het lastig, maar wist deze stand vast te houden tot de rust.

Compact

Na rust kwamen de DVS-speelsters vijf minuten lang met tien speelsters te staan, dankzij een gele kaart voor het iets te lang overleggen in de kleedkamer tijdens de rust. De DVS-dames raakten daarvan niet van slag en hielden het compact, waardoor Drunen niet gevaarlijk kon worden. DVS kreeg, na een snelle uitbraak, een strafbal wegens het neerhalen van de spits door de keeper van Drunen. Deze strafbal werd vakkundig in het doel gewerkt: 1-1. Op het moment dat het weer 11 tegen 11 was op het veld scoorde Drunen de 1-2. Met de steun van het luidruchtige en enthousiaste publiek, wisten de speelsters van DVS de rug te rechten en, via een mooi ingetipte strafcorner, de 2-2 te scoren. In het vierde kwart was D1 van DVS duidelijk de sterkste op het veld, maar leek het lang op shoot-outs aan te sturen.

'Het leek lang op shoot-outs aan te komen tot DVS de 3-2 inschoot'

Totdat de spits van DVS het op de heupen kreeg en met een prachtige actie de 3-2 scoorde. Drunen probeerde nog wel te druk te zetten maar DVS kon met vereende krachten deze stand vasthouden tot het laatste fluitsignaal. M.H.V. DVS D1 is door naar de vijfde ronde en is de enige derdeklasser bij de laatste 64 clubs die nog vertegenwoordigd zijn in de Silver Cup. Ook op andere velden werd gespeeld, zij het met wisselend succes: