In de tweede helft scoorde Waalre drie keer en won met 1-4 van De Weebosch. (Foto: Toon van Dijsseldonk) Toon van Dijsseldonk

Opnieuw royale overwinning voor Waalre

WAALRE - Met een nieuwe overwinning schurkt Waalre inmiddels tegen de middenmoot van de 4e klasse E. De wedstrijd tegen de Weebosch, dat net als Waalre vier punten bezat, kende veel strijd waarin Waalre voor de rust vele kansen kreeg die alle gemist werden. Na rust was de ploeg veel effectiever en liep na een 0-1 ruststand uit tot een royale 1-4.

door Toon van Dijsseldonk

De Weebosch staat er om bekend dat de ploeg veel strijd levert in een hoog tempo. Waalre paste zich hier aanvankelijk bij aan. Zo ontstond er een wedstrijd van veel 'kick and rush' waarbij de goed georganiseerde verdedigingen de overhand hadden.

'De Weebosch staat bekend als de ploeg met een hoog speltempo'

Dit veranderde na ongeveer een half uur waarbij Waalre in een tijdsbestek van enkele minuten vier goede kansen kreeg. Deze waren niet besteed aan Simon Zijlstra, Matthijs Stokmans en Cees Uijthoven die hierbij de lat raakte. Hierna liet ook De Weebosch zich niet onbetuigd toen Sjors de Backer, Waalre-doelman Bastiaan Bremer dwong tot een goede ingreep. In de 44e minuut ontstond een vloeiende combinatie van Waalre waarbij Robbert van Neer uiteindelijk Cees Uijthoven vrij voor doelman Meurs zette. De zwart-witte aanvaller bleef koel en bracht Waalre op slag van rust op voorsprong, 0-1.

Tweede helft

Na rust kwam De Weebosch furieus uit de kleedkamer. Waalre werd meteen onder druk gezet en moest achteruit. In hoog tempo volgde de aanvallen waarbij Sjors de Backer na 50 minuten spel de beste kans kreeg. Oog in oog met doelman Bastiaan Bremer stiftte hij de bal over het doel. Waalre had twintig minuten om zichzelf terug te vinden en zich voetballend onder de druk van De Weebosch te spelen. Ook nu kreeg de ploeg weer kansen zoals voor de rust, maar nu waren de aanvallers wel koelbloedig. In de 70e minuut een vloeiende aanval waarna de bal via een kaats van Matthijs Stokmans voor de voeten van Jules van Kruijssen viel die vanaf de rand van het strafschopgebied hard uithaalde, 0-2.

'Waalre bleef strijden voor meer doelpunten'

Hoewel de ploeg wel bleef strijden verloor De Weebosch nu wel de organisatie waardoor en ontstond voor de Waalrese aanvallers veel ruimte. Matthijs Stokmans profiteerde optimaal door in de 74e minuut en 84e minuut toe te slaan, 0-4. Hiermee was de wedstrijd beslist. De Weebosch bleef strijden voor een eretreffer die er tenslotte in blessuretijd kwam. Ramon van Meurs tikte de bal in het door doelman Bastiaan Bremer verlaten doel. De scheidsrechter nam hierbij het vlagsignaal van zijn assistent niet over waardoor de eindstand op 1-4 kwam. Zondag 21 november speelt Waalre thuis tegen SDO'39, helaas weer zonder publiek.