Op weg naar de IC in het Catharina ziekenhuis Eindhoven. Foto: Wim Hollemans.
Op weg naar de IC in het Catharina ziekenhuis Eindhoven. Foto: Wim Hollemans.

Infoavond over psychische klachten na een verblijf op de IC

Algemeen

REGIO - Hoe geef je je leven weer vorm na een verblijf op de Intensive Care, dat is de vraag. Het verblijf op de IC kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact kan hebben.

Máxima MC en het Catharina ziekenhuis houden op maandag 22 november samen een IC-café. Tijdens het IC-café staan onderwerpen centraal die te maken hebben met een verblijf op de Intensive Care. Dit keer is er extra aandacht voor psychische en cognitieve klachten. Medisch psychologen van Máxima MC en het Catharina Ziekenhuis geven tekst en uitleg. Een ervaringsdeskundige vertelt hoe zij haar verblijf op de IC heeft beleefd. Ook is er veel ruimte om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen.

Fysiek of Zoom

Het streven is de bijeenkomst op maandag 22 november van 19.30 uur tot 21.00 uur te houden in ’t Patronaat, Blaarthemseweg 18 in Veldhoven. Kan dat vanwege corona niet, dan zal het een digitale bijeenkomst zijn via Zoom.

Aanmelden

Aanmelden of vragen over deze bijeenkomst kunt u via mail  sturen naar: ICcafe@mmc.nl of nazorgic@catharinaziekenhuis.nl. Na aanmelding ontvangt u een automatische bevestiging.

Máxima MC en het Catharina Ziekenhuis organiseren regelmatig samen een IC-café. De avond is bedoeld voor alle ex-IC patiënten en/of naasten.