Eeckenrode 1 v.l.n.r.: Lotte Oostvogels, Joris van der Velden, Lucky van Gennip, Michael Heffels, April van Gennip en Mark Geurts.
Eeckenrode 1 v.l.n.r.: Lotte Oostvogels, Joris van der Velden, Lucky van Gennip, Michael Heffels, April van Gennip en Mark Geurts.

Eeckenrode ongeslagen

WAALRE - Op de oorspronkelijke speeldatum kon door een totaal verregende zondag,  de ontmoeting tegen het sterke Iduna niet gespeeld worden. Afgelopen zondag werd de wedstrijd ingehaald. Het Utrechtse Iduna stond in de stand ver voor, mede door een eerdere reglementaire 8-0 overwinning, maar Eeckenrode wist het afgelopen weekend het onderlinge tennisgevecht met 5-3 te winnen.

Lotte Oostvogels speelde sterk tegen Myrthe Wittkämper. Deze tennisster heeft verwoestend harde slagen in huis. Desondanks kwam Oostvogels heel ver, maar net niet ver genoeg: 4-6/6-7. April van Gennip kwam erg goed voor de dag. Haar tegenstandster, Carolien Smits won deze competitie veel maar kwam tegen April van Gennip duidelijk te kort: 6-3/6-1.

Heren enkel

Joris van der Velden speelde na een gewonnen tiebreak Luuk Logtenberg helemaal weg, kwam 5-0 voor maar wist de winst pas bij 6-4 naar zich tot te trekken. In de partij van Michael Heffels tegen Tim Poorthuis was het scenario precies andersom. De Iduna-speler leek snel met de winst aan de haal te gaan. Maar Heffels dwong door een gewonnen tweede set toch een beslissende reeks af. En alhoewel hij ook daarin een achterstand goed wist te maken moest hij toch uiteindelijk de vlag strijken: 2-6/6-4/5-7. De damesdubbel van de zusjes April en Lucky van Gennip blijkt onverslaanbaar. Ook Myrthe Wittkämper en Lisa Marrée ondervonden dat: 6-3/6-1. Het herendubbel was een spektakel met wisselende kansen. De supertiebreak moest de beslissing brengen, die viel in Utrechts voordeel, 4-6/6-0/5-10.

Gemengd dubbel

Eeckenrode was klaar om in de gemengd dubbels de genadeslag uit te brengen. Maar Iduna gaf beide partijen op en daarmee ging de winst naar Eeckenrode, 5-3.

Succesvol

Het bleek een zeer succesvolle competitie voor de Eeckenrode formatie. Klasse en een puike sfeer in de ploeg leverden één gelijkspel en zes overwinningen op. "De ongeslagen status is een geweldig resultaat voor ons", aldus de tennisvereniging. 

'Eeckenrode bleef al die tijd ongeslagen in de tweede klasse van de KNLTB competitie'

Op de onderstaande verenigingssite zijn de eindstanden te vinden van alle Eeckenrode ploegen, maar ook meer informatie over de vereniging: 

www.eeckenrode.nl