Twee Pieten zijn in de afgelopen tijd al incognito op verkenning geweest in Waalre.
Twee Pieten zijn in de afgelopen tijd al incognito op verkenning geweest in Waalre.

Sinterklaas komt er aan

Algemeen

WAALRE - Sinterklaas en zijn Pieten komen op zondag 14 november naar Waalre. Het gezelschap maakt de traditionele rondgang door de straten van het dorp en eindigt op de Markt. 

Hoe het exacte programma wordt ingevuld is afhankelijk van de RIVM-richtlijnen. Wat in ieder geval duidelijk is dat Sinterklaas om 14.00 uur aankomt bij Het Huis van Waalre waar hij officieel welkom wordt geheten. Van daaruit vertrekken Sinterklaas en Pieten, onder begeleiding van Harmonie Juliana en de Jan Plezier, in optocht naar de Markt. Sinterklaas verwacht rond 14.30 uur op de Markt te arriveren en kijkt uit naar een grootse ontvangst door kinderen en hun familie.

Collecteweek

In de week van 13 tot 20 november kloppen de leden van de Vereniging voor de Jeugd bij de deuren aan voor de jaarlijkse collecte. Deze collecte is een belangrijke stimulans voor de vereniging. Mede hierdoor kunnen zij de uiteenlopende activiteiten van de vereniging blijven organiseren. Sinterklaas en alle leden van de vereniging danken alle inwoners voor hun donatie. Kleine of grote giften: de jeugd van Waalre is er blij mee. Als Sinterklaas eenmaal in Nederland is, heeft hij een flink programma voor de boeg in de gemeente Waalre. Zo zal hij enkele rondgangen maken en bezoekt de goedheiligman onder andere een kinderopvang. Hieronder het volledige programma:

Zondag 21 november om 11.00 uur Kerkdienst voor kinderen: Sinterklaas bezoekt de kerkdienst in de H. Willibrorduskerk en brengt ‘s middags een bezoek aan Hoevenakkers. 
Dinsdag 30 november 09.30 uur wekken Sinterklaas in Villa ExpertCare (onder voorbehoud). Om 14.00 uur Sinterklaasfeest Senioren uit Waalre-dorp in samenwerking met Senioren Vereniging Waalre in Het Klooster aan de Hoogstraat.
Woensdag 1 december om 09.15 uur bezoek Kinderopvang de Wilderen en om 11.45 uur Betsie Boe.
Donderdag 2 december om 8.30 uur bezoek Kindcentrum de Wilderen (basisschool). 
Zaterdag 4 december om 10.00 uur start rondgang door Waalre vanaf Treeswijk/Lissevenlaan. Einde rond16.00 uur. 
Zondag 5 december om 10.00 uur start de rondgang door Waalre. Einde rond 16.00 uur.

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen en wellicht nieuwe maatregelen die nog worden aangekondigd, raadt de vereniging iedereen aan om de sociale media in de gaten te houden voor de meest actuele stand van zaken. www.facebook.com/VerenigingVoorDeJeugd