Het was een spannende wedstrijd tegen de ploeg uit Gerwen die helaas verloren ging. (Foto: Jan Senders) Jan Senders

DVS verliest in slotfase van RKGSV uit Gerwen

AALST - DVS speelde deze zondag thuis tegen RKGSV. De gasten uit Gerwen hadden in de voorgaande 5 wedstrijden 10 punten verzameld. DVS had in even zoveel wedstrijden 5 punten bij elkaar gespeeld. Om de komende weken niet te veel naar beneden te hoeven kijken was het noodzaak deze week een resultaat neer te zetten.

door Ton Jakobs

DVS startte zeer geïnspireerd aan de wedstrijd. De eerste schermutselingen waren dan ook voor de thuisploeg. Langzaam namen de gasten het initiatief in de wedstrijd over. Via snel positiespel en veel beweging zonder bal maakten ze het DVS moeilijk. In de 12e minuut werd de eerste waarschuwing uitgedeeld. Jasper Schaap schoot uit een bijna onmogelijke hoek de bal via keeper Job Linsen op de paal. Zeven minuten later ontsnapte DVS wederom; Mike van den Berk raakte echter de paal in plaats van het net. De thuisploeg had het moeilijk en had vaak maar kortstondig in balbezit. In de 30e minuut bleef dan ook niet uit waaraan DVS al eerder was ontsnapt. In de het strafschopgebied werd Jasper Schaap aangespeeld. De verdedigers weigerde in te grijpen en zijn schot verdween onder in de hoek. Kort daarna werd de achterstand verdubbeld. Brian de Ronde kreeg de bal perfect aangespeeld en liet met zijn inzet Job Linssen kansloos: 0-2. DVS probeerde met alle macht het tij te keren maar veel gevaarlijk situaties leverde dit niet op. Vlak voor rust kwam uit het niets hierin verandering. Jasper Jakobs kreeg aan de linkerkant van het veld de bal aangespeeld. Hij dribbelde naar binnen en zijn geplaatste schot vanaf een meter of 20 verdween links onder in de hoek. De aansluitingstreffer had DVS in de rust weer de inspiratie gegeven dat er nog iets te halen was. Net na rust was er al een goede kans maar de bal verdween naast het doel. DVS gooide veel energie in de wedstrijd en het leek alsof de gasten het met een stapje minder wilden oplossen. In de 54e minuut kregen ze hiervoor de rekening gepresenteerd; in het strafschopgebied van RKGSV kreeg Pim Simons de bal op de arm. Jasper Jakobs schoot de penalty onberispelijk achter doelman Roel Meyers. De mannen van Sander Bosch wilde doordrukken. Dit leverde in de 59e minuut een goede kans op maar het schot van Jasper Jakobs werd met de voeten gered door de doelman. In de daarop minuten was er veel strijd op het middenveld maar vielen aan beide kanten geen grote kansen te noteren. In de 84e minuut werd de RKGSV-spits de ruimte achter de verdediging ingestuurd. De bal viel tussen de aanvaller en de uitkomende doelman en botsten. De gasten kregen de vrije trap toegewezen. Gijs Vorstenbosch krulde de bal perfect in de rechter bovenhoek: 2-3.

Opportunistisch

DVS probeerde met opportunistische lange ballen nog verandering te brengen maar grote kansen leverde dit niet meer op. In de blessuretijd konden de gasten de wedstrijd definitief in het slot gooien maar Milos Milosevic faalde oog in oog met de keeper.

Zondag 7 november speelt DVS om 14.30 uur de uitwedstrijd bij VOW uit Zijtaart.