Geen vervolging ex-ambtenaar

WAALRE - Waarnemend burgemeester Boelhouwer heeft vrijdag 22 oktober van het Openbaar Ministerie vernomen dat er geen strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld naar aanleiding van de aangifte tegen schending van het ambtsgeheim, door een voormalig ambtenaar van de gemeente Waalre. 

Mede gezien de functie van de betreffende ambtenaar was het onwenselijk en onverstandig om de informatie destijds te delen, zo staat vermeld in de toelichting op het besluit. Strafrechtelijk leidt deze bevinding echter tot seponeren. "Wij zullen geen bezwaar aantekenen tegen dit besluit van het Openbaar Ministerie, omdat we van mening zijn dat deze lang slepende zaak niet nog vele jaren moet worden doorgezet” aldus waarnemend burgemeester Boelhouwer. De uitgebreide toelichting op het besluit van het Openbaar Ministerie zal vertrouwelijk met de raad worden gedeeld. 

Stabiliteit

Boelhouwer zegt tenslotte vooruit te willen kijken. Zowel inwoners van de gemeente Waalre en de medewerkers hebben behoefte aan stabiliteit en daar zijn nu goede stappen in gezet.