Ouderen tijdens een ontmoeting van Stichting Met je hart. (Foto: Stichting Met je hart)
Ouderen tijdens een ontmoeting van Stichting Met je hart. (Foto: Stichting Met je hart)

Zes weken EET met je hart-actie

Algemeen

WAALRE - De jaarlijkse EET met je hart campagne van stichting Met je hart is weer van start gegaan. De organisatie haalt hiermee geld op om ontmoetingen voor ouderen te blijven realiseren. In Eindhoven en Waalre doen 50 restaurants mee. 

Uit eten gaan staat voor samen zijn, samen genieten en samen ondernemen. Voor veel zelfstandig wonende ouderen is dit niet vanzelfsprekend. Met iedere bijdrage aan EET met je hart organiseert stichting Met je hart ontmoetingen voor ouderen uit Eindhoven en Waalre. Zodat ook zij kunnen genieten van elkaars gezelschap tijdens een stamtafel of ontmoeting.

Een euro

De jaarlijkse EET met je hart campagne duurt 6 weken en is op 1 november van start is gegaan. Deze campagne brengt Eindhoven en Waalre in directe verbinding met haar ouderen door middel van een basisbehoefte: eten. Mensen die in deze zes weken uit eten gaan kunnen een euro doneren bovenop de rekening die ten goede komt aan de campagne.
Lokale teams van vrijwilligers brengen ouderen uit dezelfde wijk/gemeente regelmatig met elkaar in contact en zorgen dat er mooie verbindingen ontstaan. De lokale Met je hart teams zijn in hun eigen gemeente actief, hebben een groot netwerk en werken samen met lokale partners om met heel hun hart impact te maken op het leven van ouderen in hun gemeente.

‘Hier heb ik zo naar uitgekeken, hier kan ik een paar dagen van genieten’

De lokale teams worden ondersteund door lokale ambassadeurs zoals oud-burgemeester Jan Brenninkmeijer, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve, Pieter van den Hoogenband, Philip Cocu, burgemeester John Jorritsma en Soenil Bahadoer van De Lindehof.

Stichting Met je hart maakt het verschil tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Dat doet zij voor ruim 2.300 kwetsbare ouderen in 39 gemeenten met ruim 1.000 vrijwilligers. In mei 2019 won de stichting een van de drie Appeltjes van Oranje.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website en op de Facebookpagina van de stichting: 

www.metjehart.nl

www.facebook.com/stichtingmetjeharteindhovenwaalre