Peter Snel mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Waalre noemen.
Peter Snel mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Waalre noemen.

Peter Snel is eerste Klimaatburgemeester van Waalre

Algemeen

WAALRE - Peter Snel (55) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Waalre noemen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vrijdag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek.

De Klimaatburgemeester heeft komende week een belangrijke rol. Het is de bedoeling dat Peter de inwoners van Waalre inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat. Met de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ kan iedereen zien dat hij de klimaatburgemeester is geworden van gemeente Waalre.

Met zijn benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Peter is veel met het klimaat bezig: “Als allereerste in Waalre bouwde ik een volledig energieneutraal en gecertificeerd ‘Passief huis’. Het huis heeft 33 zonnepanelen, 6 panelen voor de zonneboiler en een warmtewisselaar in de tuin. Binnenkort volgt er nog een hybride warmtepomp”, aldus de kersverse klimaatburgemeester.