Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit 22 amateurzangers en staat onder leiding van Rienk Bakker. (Foto: Jan van Schoot)
Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit 22 amateurzangers en staat onder leiding van Rienk Bakker. (Foto: Jan van Schoot)

Concert Eindhovens Kamerkoor in AD-kerk

Algemeen

WAALRE - Het Eindhovens Kamerkoor onder leiding van Rienk Bakker verzorgt op vrijdag 12 november om 20.00 uur een concert in de Agnus Dei-kerk in Waalre. 

Er worden liederen van Brahms ten gehore gebracht waaronder de ‘positieve’ liederen O schöne Nacht, Wandrers Nachtlied, maar ook de wat melancholischer liederen Verlorene Jugend en Im Herbst. Ook zingt het koor werk van  Andriessen met onder andere de Heine-liederen en de Chinesische Jahreszeiten. Het Eindhovens Kamerkoor is opgericht in 1951. Het koor bestaat uit 22 ervaren amateurzangers en staat sinds 2015 onder leiding van Rienk Bakker. De programma’s van de concerten worden rond een bepaald thema of een bepaalde componist samengesteld. De dirigent Rienk Bakker (1986) studeerde aan het Conservatorium in Zwolle orgel en kerkmuziek met als bijvakken piano en zang. In 2011 behaalde hij het masterdiploma orgel. In juni 2016 rondde hijde master Koordirectie aan het conservatorium Antwerpen af met vermelding magna cum laude.

De toegang voor dit concert is gratis, wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Plaatsen reserveren via mail naar:

 adconcerten@gmail.com