Waalre was het meest in balbezit maar dit resulteerde niet in doelpunten.

Waalre levert wanprestatie

WAALRE - Waalre en Tuldania begonnen aan de wedstrijd met de wetenschap dat met een nederlaag een moeilijk seizoen in het vooruitzicht lag.

door Toon van Dijsseldonk

Tuldania realiseerde dit zich nog het meest want de ploeg begon meteen fel aan de wedstrijd.
Waalre speelde vanaf het begin wat laconieker wat niet wegnam dat de eerste kansen voor Waalre waren via Cees Uijthoven en Joey Gang. Tuldania zette hier in de eerste tien minuten een kans via Rien van de Wouw tegenover.

'De opbouw was slordig en de spitsen werden zelden bereikt'

Hierna was Waalre de ploeg met het meeste balbezit maar al snel wreekte zich een euvel dat deze wedstrijd bleef beheersen. De opbouw was zeer slordig en zelden werden de spitsen bereikt.
Tuldania stelde hier veel directer en vooral veel effectiever spel tegenover wat in de 35e minuut leidde tot de openingstreffer. Balverlies van Waalre op het middenveld werd meteen afgestraft doordat Jens Hesselmans namens Tuldania dwars door de Waalrese defensie liep 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft

Na rust probeerde Waalre druk te zetten op de Tuldania achterhoede. Terwijl er goede bedoelingen te over waren was het spel traag en onverzorgd.

Tuldania kwam hierdoor geen moment in moeilijkheden en verhoogde de voorsprong in de 61e minuut. Doelman Koen de Waal verkeek zich op een indraaiende vrije trap van Wiebe Verboven wat 0-2 betekende.

Met deze stevige achterstand trok Waalre ten aanval maar de overtuiging en de ideeën ontbraken. Pas in blessuretijd werd de eer een beetje gered door een verwoestende uithaal van Tim van Schijndel. Na slecht voetbal eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag.