DVS probeerde het wel maar was zondag veel te slordig in de opbouw. (Foto: Jan Senders) Jan Senders

DVS en Puspharia weten publiek niet te boeien

AALST - In de vijfde speelronde van de competitie moest DVS uit naar Pusphaira in Eindhoven. De wedstrijd had met 12.30 uur een vreemde aanvangstijd in verband met het vieren van het 55-jarig bestaan van de studentenvoetbalvereniging.

door Ton Jakobs

In het begin van de wedstrijd liet Puspharia het initiatief aan de mannen uit Aalst. In de achterhoede werd de bal vaak rond gespeeld op een tempo waarvan de tegenstander niet echt onrustig werd. Al vroeg in de wedstrijd kwam DVS op ongelukkige wijze op achterstand. Keeper Job Linsen kwam te laat bij de bal die over hem heen gelift werd. De bal had te weinig snelheid om in het doel te verdwijnen maar verdediger Tim Kwinten kon de bal uitverdedigen. Hij deed dit op een vreemde manier en de bal verdween via de hak van de verdediger in het eigen doel: 1-0. In de 9e minuut werd goed druk gezet op een verdediger en de bal werd teruggelegd op de meegekomen Stan van der Heiden. Zijn schot was echter recht op de doelman. Puspharia maakte veel gebruik van de lange bal maar de spitsen stond vaak buitenspel. DVS probeerde te voetballen maar was vaak te slordig in de opbouw. De wedstrijd speelde zich dan ook af op het middenveld waarbij de ploegen veel strijd lieten zien maar zeker geen goed voetbal. In de 15e minuut wist Roel de Greef nog een keer gevaarlijk op goal te schieten. Doelman Arjan Loenen moest de bal lossen maar kon de bal voor de instormende Dries Kreijns weer vastpakken. Het was tot de 27e minuut wachten tot er weer sprake was van enige opwinding voor de goal van de thuisclub. Sietse Romijn kwam op rechts vrij maar zijn voorzet belandde bij de eerste paal waar een verdediger slordig uitverdedigde. De bal kwam voor de voeten van Remo van Beuningen echter ging zijn inzet net naast. Vlak voor rust kwam DVS op gelijke hoogte. Op het middenveld kwam Jasper Jakobs in balbezit en hij gaf de bal perfect in de loop mee aan Dries Kreijns. Deze kon alleen op de doelman afgaan en prikte de bal beheerst onder in de hoek.

Geen winnaar

De eerste 25 minuten na rust waren van een bedenkelijk niveau. Er was aan beide kanten veel balverlies en in de aanval was er weinig overleg. Het duurde tot de 73e minuut voordat er weer wat opwinding voor de goal was. Roel de Greef ontving de bal op links. Zijn voorzet was net te scherp voor de instormende Jasper Jakobs. In de laatste 20 minuten had DVS een veld overwicht maar dit kwam voornamelijk door het ver inzakken van de thuisploeg. Vlak voor tijd moest DVS-keeper Job Linsen zijn kwaliteiten nog een keer tonen. Hij moest zich strekken maar wist de bal tegen te houden. De laatste kans van de wedstrijd was toch nog voor DVS; Dries Kreijns legde de bal terug op de rand van het strafschopgebied. David da Silva twijfelde geen moment maar zijn schot verdween over het doel. Gezien het vertoonde spel door beide ploegen was het terecht dat deze wedstrijd geen winnaar opleverde.