Martin Koolhoven komt met zijn theatercollege over film, op woensdag 12 november naar De Hofnar. (Foto: Pepijn van den Broeke)
Martin Koolhoven komt met zijn theatercollege over film, op woensdag 12 november naar De Hofnar. (Foto: Pepijn van den Broeke) Pepijn van den Broeke

Avond vol filmhistorie in Klassiekers met Koolhoven

VALKENSWAARD - Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, en verfilmde naast eigen scenario’s ook die van andere. Op vrijdag 12 november komt hij met zijn theatercollege naar Valkenswaard.

Hij verfilmde onder andere ‘Oorlogswinter’, ’Brimstone’ en ‘Het Schnitzelparadijs’. Daarnaast is hij bekend van zijn optredens bij ‘De Wereld Draait Door’ en zijn eigen tv-programma ‘De Kijk Van Koolhoven’.

Klassiekers met Koolhoven

In dit theatercollege vertelt Koolhoven aan de hand van scènes uit legendarische filmklassiekers én uit zijn eigen films een boeiend verhaal. Hij gaat in op wat de getoonde filmscènes nu zo goed maakt, wat cinema voor hem betekent en hoe hij dat vertaalt naar zijn eigen werk. Een voorstelling voor iedere filmliefhebber.

Kaarten

De kaartverkoopbalie is doordeweeks geopend van 13.00-17.00 uur en bereikbaar onder tel.nr. 040-2074010. Een mail sturen kan ook: kaartverkoop@hofnar.nl. Meer informatie en het bestellen van kaarten kan via de website:
www.hofnar.nl.