Het Huis van Samen

WAALRE - Sinds in 2018 het gemeentehuis door Wim van der Donk, toentertijd commissaris van de koning, werd geopend staat er met grote letters op het gebouw: Het Huis van Waalre. En bij de entree is het eerste wat je ziet de tekst: Er is altijd een nieuw begin. Woorden die zeggen ‘wij verbinden’ en dat is wat bij Stichting Het Huis van Waalre hoog in het vaandel staat. 

door Wilma Stofmeel

Nu ze drie jaar verder zijn en de gebruikers de weg beginnen te vinden in samenwerken, willen voorzitter Tony Liebregts en beheerder Patrick van der Meijden graag hun visie geven op dit bijzondere gebouw, want Het Huis van Waalre herbergt niet alleen het gemeentehuis en de bibliotheek, maar het is ook het dorpshuis voor alle inwoners van Waalre.

Zoeken

In het begin was het voor alle partijen zoeken hoe er samengewerkt kon worden. De receptioniste zit er niet meer alleen voor de gemeenteambtenaren. Er zijn meer gebruikers in het gebouw en bezoekers moeten daar ook naar doorverwezen kunnen worden. Er is niet alleen de gemeentebalie maar ook Goed voor mekaar, Vreemdelingenhulp, Waalres Erfgoed, het Taalcafé en nog veel meer.

Lees verder op pagina 5