Richard (Joel Edgerton) en Mildred Loving (Ruth Negga) spelen de hoofdrollen in Loving.
Richard (Joel Edgerton) en Mildred Loving (Ruth Negga) spelen de hoofdrollen in Loving.

Het waargebeurde ‘Loving’ in AD-kerk

Algemeen

WAALRE - In de AD-kerk draait vrijdag 29 oktober de film ‘Loving’. De avond begint om 19.30 en duurt tot circa 21.30 uur. 

‘Loving’ vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard Loving, een blanke man, en Mildred Jeter, een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving versus Virginia, werd tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hierdoor werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Iedereen, wel of geen kerklid, is welkom. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met koffie of thee of een glaasje sap. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van zeven euro, dit is inclusief consumptie. Een hogere prijs dan de vorige jaren was onontkoombaar vanwege de fors gestegen kosten van de vertoningsrechten. Meer informatie: www.adkerk.nl