De Andromedanevel
De Andromedanevel

Op zoek naar Jupiter en de Andromedanevel

Algemeen

VALKENSWAARD - IVN afdeling Valkenswaard-Waalre organiseert in het kader van de ‘Nacht van de Nacht’ op vrijdagavond 29 oktober  een sterrenkijkavond.

Bij helder weer wordt er van 19.30 tot 21.00 uur, bij het IVN gebouw D’n Nieuwe Hof aan de Bosstraat 25 in Valkenswaard, met sterrenkijkers gekeken naar bijzondere objecten aan de sterrenhemel, zoals de planeten Jupiter en haar manen, Saturnus, de sterren van het Herfstvierkant, de Melkweg en de Andromeda-nevel.

Ook zal er uitleg gegeven worden hoe de verschillende sterrenbeelden, sterren en planeten aan de hemel te vinden zijn. Met een model Zon, Aarde en Maan wordt de beweging van de sterrenhemel toegelicht.

Bent u in het bezit van een toneel - of vogelkijker, breng deze dan gerust mee. Aangeraden wordt om degelijk schoeisel en warme kleding te dragen omdat de deelnemers bij het kijken naar de sterren, lang stil staan. Deelname aan de activiteit is gratis.

Is het bewolkt op vrijdag 29 oktober dan verschuift de kijkavond naar zondag 31 oktober. Mocht het ook dan bewolkt zijn dan zal een nieuwe sterrenkijkavond gepland worden. Zie hiervoor de berichten in de media.
www.ivn.nl/afdeling/valkenswaard-waalre