Vaarverbod voor de Dommel

REGIO - Waterschap De Dommel heeft een vaarverbod ingesteld voor vrijwel de hele beek de Dommel. Het waterschap is hiertoe genoodzaakt vanwege de hoge waterstand en de hoge afvoeren op de Dommel. 

Er is in een korte tijd veel neerslag gevallen in het gebied. Het vaarverbod geldt voor de Dommel op het traject vanaf de Belgische grens tot voorbij de Molendijk in Liempde (Kasterense watermolen). Zodra de situatie weer veilig is zal het waterschap het verbod intrekken en dit communiceren. Meer informatie over waar mensen mogen varen, roeien en kanoën in het Dommelgebied staat op www.dommel.nl/varen. Waterschap De Dommel houdt de situatie in het gebied nauwlettend in de gaten. Er zijn in het buitengebied percelen onder water gelopen. 

Sterke stroming

Het waterschap waarschuwt ook wandelaars en fietsers langs de Dommel voor de hoge waterstanden en de daardoor sterkere stromingen. Ook de situatie rond het hoogwater op de Maas wordt gevolgd en hierover is constant afstemming met het naastgelegen waterschap Aa en Maas.