Fotografen Anita Maassen en Marije Zuidweg gaan in september van start met het bijzondere fotoproject. (Foto: Hein van Bakel)
Fotografen Anita Maassen en Marije Zuidweg gaan in september van start met het bijzondere fotoproject. (Foto: Hein van Bakel) Hein v Bakel

Fotoproject De Koolhof Klikt! gaat van start

DEURNE - In de wijk Koolhof gaat in september De Koolhof Klikt van start. Tijdens dit fotoproject, opgezet door Marije Zuidweg en Anita Maassen werken inwoners van de Koolhof in een serie van acht bijeenkomsten naar een expositie toe, die door de wijk en Deurne gaat rondreizen. 

Het idee is om zo voor verbinding te zorgen, mensen achter de voordeur uit te krijgen en om inwoners zich gehoord te laten voelen. De deelnemers gaan zelf fotograferen over bijvoorbeeld hun afkomst, hobby, wensen in de wijk en nog veel meer. Dit project kan van start gaan omdat de organisatie inmiddels twee subsidies heeft ontvangen. “We hopen veel mensen te bereiken en verbinden, zodat het klikt tussen de mensen en we de wijk de Koolhof op de kaart zetten. Ook het klikken van de camera zit in de titel. Veelal de mobiele telefooncamera of er zijn camera's te leen, dus het is geen normale fotografiecursus om je camera te leren kennen. Het project is juist heel laagdrempelig opgezet.” Deelname is gratis. De bijeenkomsten vinden een keer per maand plaats op zaterdagen van 10:00 uur tot 11:00 uur en 11:30 tot 12:30 uur. Kijk voor meer uitleg in woord en beeld op de website https://de-koolhof-klikt.jouwweb.nl/.