Toertochten ’t Verzetje

DEURNE - Toerwielerclub ’t Verzetje is weer begonnen met fietsen. De renners kunnen zondag deelnemen aan drie verschillende toertochten. Alle tochten vertrekken vanaf het Cratoscentrum tegenover ’t Hofke van Marijke.

De A-groep rijdt de Dubbel-dommel-tocht, een tocht over een lengte van 120 kilometer in noordwestelijke richting. Vertrek om 07.30 uur. De B-groep rijdt de Dubbel-AA-tocht, een tocht over een lengte van 100 kilometer, eveneens in noordwestelijke richting. Vertrek om 07.45 uur. De E-groep rijdt de Grubbenvorsttocht, een tocht over een lengte van 70 kilometer in oostelijke richting. Vertrek om 8.45. Wielrenners die eens een keer mee willen meefietsen zijn van harte welkom. Er wordt gefietst op racefietsen en de navolgende snelheden worden meestal aangehouden. De- A-groep, de wat snellere groep, rijdt een gemiddelde van rond de 30 kilometer per uur, de B-groep, rijdt een gemiddelde van 28/29 km per uur en de E-groep, rijdt een gemiddelde van 26/27 kilometer per uur. Gastrijders kunnen zich uiterlijk zaterdag aanmelden te laten via een email naar : info@verzetjedeurne.nl of telefonisch naar 06-36566784.

Sportraad wil inwoners in beweging krijgen

DEURNE - De Sportraad Deurne wil inwoners aan het sporten en bewegen krijgen. Om dit te bewerkstelligen hebben ze een subsidie van 19.000 euro beschikbaar voor sportaanbieders die hierin gaan begeleiden. 

Verschillende sport- en beweegaanbieders, onderwijsinstanties, maatschappelijke partners en mensen uit het bedrijfsleven uit Deurne zijn betrokken bij de Sportraad die is ontstaan uit het Deurnes sportakkoord. In dit plan moet inclusief sporten en bewegen een leven lang mogelijk zijn voor elke inwoner van de gemeente. Verder is de ambitie om een positieve sportcultuur te creëren waarin met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos gesport kan worden. Tot slot moet het sportakkoord ervoor zorgen dat meer kinderen gaan sporten en zo aan de beweegrichtlijnen voldoen. Vanuit het Deurnes sportakkoord is 19.000 euro beschikbaar voor het uitvoeren van activiteiten. Dit komt neer op jaarlijks 475 uur beschikbare uren, denkt de Sportraad. Het budget kan door sportaanbieders besteed worden aan arbeid en kosten. Bij een onafhankelijke besliscommissie kunnen de aanbieders zich aanmelden voor deelname. Om in aanmerking te komen, moeten de activiteiten verder gaan dan enkel het belang van de aanbieder zelf, ze moeten ook een maatschappelijke waarde hebben en innovatief zijn. Sportaanbieders kunnen budget aanvragen door het formulier in te vullen op:  https://www.sportraaddeurne.nl/aanvraagformulier.