De film Peel-Shake van leerlingen van groep 8 van basisschool De Peelparel in Helenaveen is vrijdag te bekijken in de Gouden Helm.
De film Peel-Shake van leerlingen van groep 8 van basisschool De Peelparel in Helenaveen is vrijdag te bekijken in de Gouden Helm.

Avondvullende film door leerlingen De Peelparel

HELENAVEEN - Ondanks de coronapandemie, is het de schoolverlaters van basisschool De Peelparel in Helenaveen weer gelukt om een avondvullende speelfilm te maken. Dit jaar staat wederom de Peel zelf centraal en is het verhaal in 'Peel-Shake' gebaseerd op de bijzondere ligging van het dorp Helenaveen. 

Vlakbij de school ligt namelijk de Peelrandbreuk. Het is een breuklijn die maar zelden actief is. Dat is ook het verhaal dat juffrouw Jolijn groep 7/8 vertelt wanneer ze een filmpje laat zien dat bij de aardbeving van 1992 gemaakt is. Een nauwelijks actieve breuk maar die, zoals het in films vaker gaat, juist op dat moment weer toeslaat. Een aardbeving..., groep 8 is verdwenen.

Het avontuur dat de leerlingen daarna in nog onbekende oorden beleven is na de Citotoets samen met de leerlingen van groep 8 geschreven, gespeeld en verwerkt tot een 3D-animatiefilm. Voor filmmaker Rob Smit is het de 25e filmworkshop “Streetmovies voor beelddenkers” die hij sinds 1985 in Zuidoost-Brabant geeft. De film wordt komende vrijdag om 19.30 uur vertoont in de Gouden Helm in Helenaveen. De toegang is gratis met inachtneming van de dan geldende corona-regels.