Volop inspiratie voor de tuin en het buitenleven is te vinden bij Bloem & Tuin in Nuenen. (Foto: Stephan Janssen)
Volop inspiratie voor de tuin en het buitenleven is te vinden bij Bloem & Tuin in Nuenen. (Foto: Stephan Janssen) © Stephan Janssen

Alles over buitenleven bij Bloem & Tuin

NUENEN - Alles wat met het buitenleven te maken is te vinden op Bloem & Tuin. De GroenExpo vol tuininspiratie is van 25 juli tot en met 1 augustus te bezoeken op Landgoed Gulbergen in Nuenen.

Buiten genieten, buiten leven en groene inspiratie. Wil je jouw tuin of balkon opnieuw inrichten of nog mooier maken? Landgoed Gulbergen staat acht dagen lang in het teken van alles wat met buitenleven te maken heeft. Kom in contact met topkwekers, de laatste tuintrends of realiseer jouw nieuwe buitenkamer. De meest bijzondere planten, prachtige bloemen, tuindesign en tuinsfeer. Het is allemaal te vinden bij de GroenExpo Bloem & Tuin in Nuenen. Tijdens dit grootse openlucht-evenement wordt al het moois op het gebied van buitenleven samengebracht op een prachtige locatie, midden in de bossen van Landgoed Gulbergen in Nuenen. GroenExpo Bloem & Tuin is het evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt en zich wil laten verrassen door de schoonheid van de natuur. Of je nou je tuin wil veranderen of gewoon inspiratie wil opdoen, of je nou zelf groene vingers hebt, of vooral wil genieten van je tuin; de gezellige ambiance en het uitgebreide programma maken van GroenExpo Bloem & Tuin een gezellig dagje uit. Voor kinderen is er ook veel te beleven. Bloem & Tuin heeft dit jaar een IVN natuurquiz en er is een leuke speeltuin. Verder aandacht voor natuureducatie en een leuke workshop Het is een plek waar je van alles kunt ontdekken over bloemen en planten. Ook goed om te weten: kinderen tot en met veertien jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. GroenExpo Bloem & Tuin komt dit jaar met leuke foodtrucks bij de diverse pleintjes in het bos. Hier kunnen bezoekers tot rust komen en genieten van versnaperingen midden in de Brabantse natuur. Het is zelfs mogelijk je hond mee te nemen. Dit jaar heeft Bloem & Tuin een primeur voor Nederland. Een echte foodtruck speciaal voor honden. Bij De Hondenbar kunt u voor uw viervoeter lekkere hapjes en drankjes bestellen. Er is van alles te krijgen. Van een stukje pizza in verschillende smaken tot het menu van de chef in verschillende porties. Thee, bier en nog veel meer versnaperingen. Bij de buitenleven expositie Bloem & Tuin kan iedereen rondsnuffelen tussen alle bloemetjes, planten en tuindeco. Maar er is meer. Zo zijn er dagelijks ook verschillende demonstraties bij de standhouders en workshops van onder meer Ikebana, Japanse bloemsierkunst. De stands staan wat verder uit elkaar dan in andere jaren, maar de route is even lang en die kunt u natuurlijk zo vaak lopen als u wilt. Kaarten voor GroenExpo Bloem & Tuin zijn te koop online of aan de kassa van het evenement. Een entreekaart kost 12,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met veertien jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.