Naast muziek en kindervoorstellingen voor jonge kinderen kunnen kinderen vanaf groep 6 een workshop jongleren en balanceren volgen.
Naast muziek en kindervoorstellingen voor jonge kinderen kunnen kinderen vanaf groep 6 een workshop jongleren en balanceren volgen.

Jongleren, balanceren en picknicken in museumtuin





DEURNE - De museumtuin van De Wieger is deze zomer het toneel van diverse activiteiten. Naast muziek en kindervoorstellingen voor jonge kinderen kunnen kinderen vanaf groep 6 een workshop jongleren en balanceren volgen.

Leden van de jongleergroep Hebbes verzorgen workshops jongleren en balanceren. Onder leiding van ploegbaas Rinus Pecht leer je op woensdagmiddag 28 juli of 11 augustus circustechnieken. Deelnemers maken kennis met het jongleren met doekjes, ballen, ringen, kegels, tandenborstels, bordjes of diabolo's. Er kan worden gebalanceerd op stelten, rola bola's en een hele grote bal. Zo ontstaat een circussfeer met een parachute als tent en met een echt pistezeil. Per workshop kunnen maximaal 20 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen deelnemen. Reserveren kan via de website van het museum. Picknickkist De Wieger opent tijdens openingstijden daarnaast haar tuin voor iedereen die een paar uur lekker wil eten en drinken in de buitenlucht. Bezoekers kunnen een eigen gevuld picknickmandje meenemen. Er zijn ook bankjes en stoelen beschikbaar. Voor 2 euro per persoon kunt u vooraf een tuinticket reserveren op www.dewieger.nl.