Leden van basketbalvereniging Valkenswaard Falcons zijn een petitie gestart voor een outdoor basketbalveld binnen de gemeente.
Leden van basketbalvereniging Valkenswaard Falcons zijn een petitie gestart voor een outdoor basketbalveld binnen de gemeente.

Falcons starten petitie voor outdoor basketbalveld

Algemeen 106 keer gelezen

VALKENSWAARD - Leden van basketbalvereniging Valkenswaard Falcons zijn een petitie gestart voor een outdoor basketbalveld binnen de gemeente. De leden hekelen dat er geen goed alternatief is gekomen voor de verdwenen velden bij de Don Bosco LTS zo’n 10 jaar terug.

De leden bundelen de krachten met andere basketballers uit Valkenswaard en omgeving. ‘Al sinds de velden bij de LTS weg zijn, hebben we meermaals de vraag aan de gemeente gesteld om een fatsoenlijk basketbalveld in Valkenswaard aan te leggen. Tot nog toe is de gemeente hier nooit op ingegaan. Door corona is nogmaals gebleken hoe weinig geschikte faciliteiten er in Valkenswaard zijn om buiten te basketballen’, schrijven de Falcons op Facebook. Daarom zijn ze een petitie zijn gestart, waarin ze de gemeente oproepen een goed veld aan te leggen. Dat wil zeggen: géén combinatie met voetbalgoals, goede baskets op de juiste hoogte, goede belijning en een goede ondergrond. Volgens de vereniging precies de punten waarbij het bij de eerdere aanleg van nieuwe velden is misgegaan. ‘Daarbij dreigt het veld bij ‘t Pumpke de komende jaren ook nog te verdwijnen door bouwplannen.’ Inmiddels is de petitie al ruim 300 keer ondertekend. Tekenen kan via

 www.petities.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant