Jaarlijks komen jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken.
Jaarlijks komen jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken. FotoZed

Braziliaanse Beatriz zoekt gastgezin

Algemeen 117 keer gelezen

VALKENSWAARD - Beatriz uit Brazilië komt eind augustus naar Nederland. Ze doet komend schooljaar mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Tot de zomervakantie 2022 zoekt zij nog een gastgezin. 

Het programma geeft buitenlandse scholieren de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. 

De zestienjarige Beatriz uit Brazilië heeft een passie voor fotografie. Daarnaast heeft ze een liefde voor koken en bakken en kan ze niet wachten tot ze typische Nederlandse gerechten kan maken. Van jongs af aan droomt ze ervan om in Europa naar school te gaan. “Ik geloof dat deze uitwisseling zoveel voordelen op zal leveren. Ik ga nieuwe mensen leren kennen, een andere taal leren spreken en een breder beeld van de wereld krijgen”, vertelt ze.

Beatriz is net als andere buitenlandse scholieren op zoek naar een gastgezin. De Braziliaanse wil naar Valkenswaard. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten ‘Local Coordinator’. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin en helpt met de kennismaking van de Nederlandse cultuur. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant