Uniek Sporten daagt uit om te bewegen met de leuke opdrachten tijdens de wandel- en fietschallenges.
Uniek Sporten daagt uit om te bewegen met de leuke opdrachten tijdens de wandel- en fietschallenges. Paul Raats

Challenges in de zomermaanden

Algemeen 126 keer gelezen

REGIO - Regelmatig bewegen is gezond. Ook in de zomermaanden is het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom organiseren Uniek Sporten Brabant (onderdeel van BrabantSport) en Uniek Sporten Zuid-Brabant deze zomer wekelijkse challenges. 

Hiermee willen zij mensen met een beperking of chronische aandoening stimuleren om in beweging te blijven én het bewegen leuker maken. De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen.

Iedere maandag

Tot en met 13 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op www.unieksportenbrabant.nl. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan: maak een foto van je eerste wandeling, spot een dier tijdens je wandeling of fietstocht, deel jouw tip om wandelen of fietsen nog leuker te maken. Iedere week worden er één of meerdere prijzen verloot onder de deelnemers.

Wandelen of fietsen 

Tijdens de zomermaanden zijn veel verenigingen gesloten. Toch is het belangrijk om ook dan in beweging te blijven. Wandelen of fietsen is dan een goed alternatief. Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor hart- en bloedvaten, het verhoogt de weerstand en het draagt bij aan een goed humeur en een gezonde leefstijl. 

‘De challenges zorgen voor een extra stimulans tot bewegen’

En een gezonde leefstijl is enorm belangrijk, zoals het afgelopen jaar ook wel is gebleken. Bovendien is zowel wandelen als fietsen laagdrempelig en kan iedereen het overal en op eigen niveau doen. De challenges zorgen voor een extra stimulans om iedere week te gaan wandelen of fietsen. Uniek Sporten Zuid-Brabant is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten Zuid-Brabant bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Op de onderstaande website van Uniek Sporten Brabant zijn de contactgegevens van alle beweegcoaches te vinden:

www.unieksportenbrabant.nl

Direct een mail sturen is natuurlijk ook mogelijk:

unieksporten@waalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant