De Coronamelder is te downloaden via de Appstore en Google Play Store. Meer informatie op: www.coronamelder.nl
De Coronamelder is te downloaden via de Appstore en Google Play Store. Meer informatie op: www.coronamelder.nl

7 op de 10 blijft Coronamelder deze zomer gebruiken

Algemeen 103 keer gelezen

REGIO - 69 procent van de mensen die de Coronamelder-app hebben gedownload blijft de app ook deze zomer gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een dagje weg of op vakantie in Nederland. Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Motivaction.

Door de app worden mensen die nog geen klachten hebben eerder gewaarschuwd dat zij in contact zijn geweest met iemand die corona blijkt te hebben. Ook als zij deze mensen niet kennen. Dit is extra belangrijk nu, gelet op de besmettelijkere deltavariant. Daarnaast komen we door de versoepelingen weer meer met elkaar in contact.

Het kan zijn dat mensen die op vakantie in Nederland zijn, in aanraking komen met buitenlandse toeristen. Ook dan is de kans groot dat de app gewoon werkt. Coronamelder werkt namelijk samen met apps uit elf andere Europese landen, waaronder de Duitse en Belgische. Gebruikers van de Nederlandse app ontvangen bijvoorbeeld ook meldingen als zij langere tijd dicht bij een Duitser zijn geweest die de Corona-Warn-App heeft geïnstalleerd en later positief is getest. Coronamelder blijft belangrijk, ook nu er steeds meer mensen gevaccineerd zijn. Iemand die tegen corona gevaccineerd is, kan het virus toch verspreiden.

www.coronamelder.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant