Sopraan Irene Meeuwvis verzorgt samen met Rob van Heck, zaterdag aanstaande een concert in de AD-kerk.
Sopraan Irene Meeuwvis verzorgt samen met Rob van Heck, zaterdag aanstaande een concert in de AD-kerk. Greetje van Son

Zomerconcert in Agnus Dei-kerk

Algemeen 154 keer gelezen

WAALRE - Irene Meeuvis (sopraan) en Rob van Heck (piano) geven zaterdag 24 juli een concert in de Agnus Dei-kerk aan de Koningin Julianalaan in Waalre.

Op het programma staan liederen van Schubert en van Fauré. Ook worden er aria’s uit onder andere Xerxes (Händel), Idomeneo (Mozart) en La Califfa (Morricone) uitgevoerd. Irene Meeuvis en Rob van Heck werken al vele jaren samen en zijn beiden muziekdocent in Waalre.

Rob van Heck

Pianist Rob van Heck heeft zijn opleiding gevolgd aan het Maastrichts Conservatorium bij Frederic Meinders. Hier behaalde hij het diploma uitvoerend musicus. Wat hem het meest aanspreekt is het samen musiceren. Met Irene Meeuvis heeft hij al jaren een hechte samenwerking. 

Maar ook in veel andere duo’s en trio’s is hij actief, zoals het trio ‘Mythisch met Muziek’. Hierbij worden klassieke verhalen door een verteller voorgedragen, afgewisseld door de hierop geïnspireerde muziek gespeeld op fluit en piano.
Daarnaast is Van Heck een veel gevraagd freelance-pianist voor het begeleiden van solisten bij concoursen en bij diverse uitvoeringen.

Irene Meeuvis

Irene Meeuvis volgde na haar zangopleiding aan het Maastrichts Conservatorium, privélessen en masterclasses bij onder andere Sophia van Sante en Sigrid van der Linden. Dit zorgde voor een breder inzicht in de klassieke zangtechnieken en verdieping in de interpretatie. Als zangpedagoge en koordirigent gebruikt ze deze ervaringen nog dagelijks in de zanglessen en repetities, ook voor de genres pop en musical. Ze heeft verschillende hoofdrollen vertolkt in opera- en theaterproducties, waaronder Suor Angelica van Puccini en Maria versus Callas van Opus 28. Recent had ze een essentieel aandeel in de Kempische Passion in Waalre, als koorcoach en in haar rol van Maria. Ook trad ze al eens op in een AD-café.

Meer informatie

Het concert op zaterdag 24 juli begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur, tot 21.00 uur. Aan de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Een plaats reserveren kan door een mailtje te sturen naar: adconcerten@gmail.com. Meer informatie is te vinden op de website:

 www.adkerk.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant