De Thaise Sirikorn en Italiaanse Tommaso zoeken een gastgezin in Waalre.
De Thaise Sirikorn en Italiaanse Tommaso zoeken een gastgezin in Waalre.

Thaise Sirikorn en Italiaanse Tommaso zoeken gastgezin

Algemeen 129 keer gelezen

WAALRE - Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Thaise Sirikorn en de Italiaanse Tommaso. 

De twee gaan vanaf eind augustus lessen volgen op het Rythovius College in Eersel, maar zijn nog op zoek naar gastgezinnen die hen een warm thuis kunnen bieden tot de zomervakantie in 2022. De 15-jarige Sirikorn, of Kaopaun, roepnaam KP uit Thailand vindt het belangrijk om behulpzaam te zijn en staat altijd voor anderen klaar. Sirikorn is erg geïnteresseerd in andere culturen, kunst en geschiedenis. De 17-jarige Tommaso uit Italië is een sociale, doelgerichte en intelligente jongen met een passie voor koken. Daarnaast is hij graag actief bezig en vindt het leuk om samen met zijn vrienden te voetballen, basketballen, zwemmen of motorrijden.

Avontuur

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land en bestaan uit verschillende samenstellingen. In de ogen van Travel Active kan iedereen gastgezin zijn. Hun High School Holland-programma biedt buitenlandse studenten de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis aan te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Het gastgezin leert ook over de nieuwe kennis, cultuur en inzichten die een buitenlandse student met zich meebrengt. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen. 

Vrijwillige basis

Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Meer informatie

Meer wil weten over deze twee studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via een mail naar: miriam.zegveld@travelactive.org. Telefonisch contact kan natuurlijk ook, bel naar: 085-222 4810. Meer informatie is ook te vinden op de website:

www.travelactive.nl/high-school-holland

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant