Toerclub Aalst-Waalre rijdt maandag 1 april (Tweede Paasdag) de openingsrit van het wegseizoen.
Toerclub Aalst-Waalre rijdt maandag 1 april (Tweede Paasdag) de openingsrit van het wegseizoen.

TC Aalst-Waalre start wegseizoen

Sport 397 keer gelezen

WIELRENNEN - Tweede Paasdag, maandag 1 april, zal het startsein worden gegeven voor het toerseizoen 2024 van Toerclub Aalst-Waalre. 

Na een nat ATB winterprogramma, met als uitschieters enkele specialsmaar ook enkele afgelastingen vanwege onbegaanbare paden, kan de racefiets weer van zolder. De openingsrit is  57 kilometer lang zodat de benen weer kunnen wennen.  Halverwege is er een bananenpauze. De gemiddelde snelheid  is ongeveer 25-30 km/uur. Vertrektijd van de openingsrit is 09.30 uur. 

Vertrekpunt voor alle toertochten van de club is vanaf de parkeerplaats tegenover de ingang van het DVS-voetbalterrein aan de Sophiastraat in Aalst. Hier starten ook de trainingsritten..

Kennismaken 

Wielerliefhebbers die eens willen kennismaken met toerclub Aalst-Waalre, zijn van harte welkom om maandag 1 april om mee te fietsen. Tevens bent u in NTFU-verband verzekerd voor aansprakelijkheid bij een eventuele calamiteit.
Graag aanmelden voor vrijdag 29 maart via tel.nr.: 06-40123612 of via een mail naar: A.Goossens73@hotmail.com.

Toertochten en trainingsritten

De club organiseert op alle zondagen een toertocht, de afstanden variëren van 55 tot 110 kilometer. Ook staan er komend seizoen een zestal specials op de kalender waaronder een tocht in de omgeving van Berg en Dal/Groesbeek, Chaam, Kootwijk/Lunteren, Linge Amerongen en Eibergen. 
Trainingsritten worden doordeweeks verreden op donderdag. De afstanden liggen altijd tussen de 50 en 70 kilometer. De eerste trainingsrit van 52 km is op donderdag 4 april naar Tipmast Bladel. Vertrektijd is 09.30 uur.

Wegseizoen

Het programma voor het wegseizoen in maart en april luidt:
Maandag 1 april, vertrek 09.30 uur (zomertijd): Halve Acht van Aalst, 57 km;
Zondag 7 april, vertrek 09.30 uur; Someren Turfrit, 60 km;
Zondag 14 april, vertrek 09.00 uur: Dwerstocht, 73 km;
Zondag 21 april, vertrek 09.00 uur: Tongerlo, 85 km;
Zondag 28 april, vertrek 08.30 uur: Lindel, 92 km;
Zondag 5 mei, vertrek 08.30 uur: Olland, 107 km.

Er wordt bijna altijd over verkeersluwe wegen gefietst. Helm dragen is verplicht. Bij alle tochten is halverwege een pauze. Enige ervaring met een racefiets is wel gewenst. Na de openingsrit is er een samenzijn bij Café Restaurant de Doelen in Waalre waar de rit geëvalueerd zal worden. Meer informatie:
www.tcaw.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant